Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 квітня

Середа, 10 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 10 квітня.

Про те, коли у Луцьку запрацює «Ротонда» і що нового обіцяють

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 квітня 

Цього року у Луцьку вперше від початку повномасштабної війни відчинить двері для відвідувачів комплекс сімейного відпочинку «Ротонда» BEACH CLUB.

Новий сезон у луцькій «Ротонді» планують відкрити 1 червня, незалежно від погодних умов. 

На гостей комплексу чекає багато оновлень.

Так, зі слів Романа Хорзова, цього року буде встановлена сучасна система підігріву води, тобто температура стабільно коливатиметься в межах 26-27 градусів. Завдяки цьому відвідувачі почуватимуться комфортно навіть у не дуже сонячну погоду.

Окрім того, у закладі повністю оновлюють систему фільтрації води. Як і раніше, вона буде триступеневою (пісок, ультрафіолет, хлорування), проте будуть встановлені більш потужні насоси, які дозволять швидше і якісніше очищувати воду.

Що стосується цін, то вони, зі слів Романа Хорзова, поки остаточно не прораховані, проте обіцяють, що будуть доступними.

Про те, чи в ЛНТУ перевірка через велику кількість студентів призовного віку

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 квітня 

У Луцькому національному технічному університеті триває перевірка, ймовірно, через велику кількість студентів.  Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» стало відомо з власних джерел.

Як зазначає наше джерело, перевірка проводиться через велику кількість студентів мобілізаційного віку. Мовляв, перевіряють їх присутність на парах.Проте керівництво університету це спростовує.

У коментарі нашим журналістам ректорка Луцького НТУ Ірина Вахович розповіла, що перевірку проводить Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

У Луцьку попрощаються з двома загиблими солдатами

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 квітня 

У Луцьку в останню путь проведуть двох загиблих солдатів – Дмитра Домарецького та Сергія Козаря.

Відспівування військовослужбовців відбудеться у четвер, 11 квітня, о 11:00, у Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку.

Лучанин Домарецький Дмитро Павлович, 26 травня 1996 року народження, був призваний на військову службу на посаду кулеметника в складі окремого стрілецького батальйону. Солдат Дмитро Домарецький загинув 23 травня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі міста Лиман Донецької області.

Лучанин Козар Сергій Ярославович, 25 червня 1986 року народження, був призваний на військову службу на посаду радіотелефоніста в складі стрілецької роти. Солдат Сергій Козар загинув 22 січня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі села Новодарівка Запорізької області.

Поховають Дмитра Домарецького у секторі військових поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа, а Сергія Козаря – на кладовищі у селі Шепель.

Про те, що на Волині за побиття поліцейських судили 56-річну жінку

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 квітня 

На Волині 56-річну жінку відправили за ґрати на два роки за те, що вона побила двох поліцейських, які прийшли до її оселі з обшуком.

Про це у середу, 10 квітня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ковельської окружної прокуратури суд визнав 56-річну жительку селища Ратне винуватою в умисному заподіянні тілесних ушкоджень працівникам поліції, у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України)», – йдеться у дописі.

Зранку 27 жовтня 2023 року жінка під час проведення в її оселі санкціонованого судом обшуку (її сина підозрюють у вчиненні наркозлочинів), аби перешкодити слідчій дії, кілька разів ударила двох правоохоронців.

Згідно з вироком суду, жінка два роки перебуватиме за ґратами.

Про те, що Світязь вийшов з берегів і затопив пляжі

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 квітня 

Родзинка Волині озеро Світязь цьогоріч – повноводне. Води настільки багато, що на центральному пляжі затопило зони відпочинку та бунгало. Навіть катамаран, що лишили на березі, оточила вода.

Світлини опублікувало інтернет-видання БУГ. До слова, таким повноводним Світязь востаннє був ще аж в 1982 році.

Про те, що у Луцьку у чоловіка знайшли наркотики

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 квітня 

У Луцьку у чоловіка знайшли наркотичні речовини. Вночі 10 квітня патрульні контролювали порядок в місті. Проїжджаючи бульваром Дружби Народів, вони помітили чоловіка, який перебував на зупинці громадського транспорту. 

Громадянин побачивши екіпаж різко змінив напрямок руху.  Така поведінка здалася поліцейським підозрілою. Під час перевірки у  сумці патрульні виявили невідому речовину білого кольору, що зовні була схожа на наркотичну.   На місце викликали слідчо-оперативну групу.

Новини України за день

  • Атака РФ регіонів України 

Вранці 10 квітня росіяни вдарили по енергетичній та транспортній інфраструктурі Одещини, у результаті чого постраждали 2 працівників транспортного підприємства, також окупанти поцілили по об'єкту енергетики на Миколаївщині − вводили аварійні відключення світла.

Сили оборони півдня повідомляють, що над Одещиною збили 2 ворожі «Шахеди» та ще 12 − над Миколаївщиною.

Також вдень 10 квітня росіяни випустили дві керовані авіабомби по Вовчанську Харківської області. Як повідомив голова ОВА Олег Синєгубов відомо про одного постраждалого, 34-річного чоловіка із уламковими пораненнями госпіталізували до лікарні. Близько 14 години відбувся також ворожий обстріл Липців та Малої Данилівки Харківського району. Там загинула 14-річна дівчина і постраждали щонайменше двоє людей.

  • Нардепи прийняли в першому читанні законопроєкт про мобілізацію засуджених

Верховна Рада 10 квітня ухвалила в першому читанні законопроєкт про мобілізацію засуджених. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, законопроєкт підтримав 281 народний депутат. Документ пропонує, що під час мобілізації та воєнного стану увʼязнених можуть випустити за УДЗ для проходження ними військової служби за контрактом. Щоб потрапити до лав ЗСУ їм необхідно буде написати заяву до установи, в якій відбувають покарання, пройти медогляд у вʼязниці, а лише потім потрапити до ТЦК, де військова частина вирішуватиме, чи готова вона мобілізувати увʼязненого.

 Крім того, Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт про посилення відповідальності за військові правопорушення. 

  • СБУ викрила зловмисників, які мали намір вивезти з України прицільні комплекси до бойових літаків

Служба безпеки України викрила і затримала двох ділків, які намагалися вивезти з країни прицільне обладнання до винищувачів. Як повідомили у відомстві,  одного з фігурантів вдалося затримати у Кропивницькому.

Він планував налагодити міжнародний канал незаконного переправлення за кордон товарів військового призначення. Чоловік намагався продати до однієї з європейських країн запчастини до оптико-електронної системи наведення винищувачів МіГ-29. Ще одного ділка вдалося затримати на Полтавщині.

За даними СБУ, він намагався продати запчастини до гелікоптерів Мі-24 та Ка-27. Для пошуку клієнтів, зловмисник розміщував оголошення на міжнародних платформах. Обом затриманим оголосили про підозру.

  • На Дніпропетровщині затримали голову та секретаря міськради на хабарі у 30 тис. доларів

На Дніпропетровщині працівники ДБР затримали міського голову та секретаря міськради, які вимагали 30 тисяч доларів хабара у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців.

За даними джерела «Української правди», йдеться про міського голову Новомосковська Дніпропетровської області Сергія Рєзніка та секретаря міськради Володимира Арутюнова.

Фігурантам повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів