Поділитись:

Відомий український письменник після поранення лікується у луцькому госпіталі

Середа, 10 квітня 2024, 15:04
Відомий український письменник після поранення лікується у луцькому госпіталі

Український письменник, доброволець, боєць батальйону «Полтава» Віталій Запека лікується у луцькому госпіталі після отриманого поранення на передовій. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

Відомо, що на початку квітня він отримав поранення від кулі снайпера, після чого 4 кілометри добирався самотужки до медиків. У прифронтовій зоні та в Луцьку він переніс кілька операцій. Про ці не надто приємні події у житті Віталій Запека розповідає з іронією, а подекуди із сарказмом.

«Схоже що мене таки добряче зачепило. Клятий снайпер! Нехай би вже відразу, а то майже 4 кілометри пішкодралом до «евака» добирався. От навіщо мені та втома зайва перед смертю.

Згадалася власна розповідь «Тире між датами», нещодавній допис про тему смерті. Я там намагався висловити свою думку що людина наприкінці життя має пишатися собою. Прислухаюся до себе. У мене свербить єдине: «не встиг». Хочеться ще моновистави втілити, ще роман є, виключно для себе недописаний. Ще кілька задуманих. Та й ще багато яких планів на життя. Не встиг.

«От, – думаю, –– ще й людей надурив. Зовсім про інше думається.» «Більше не умнічай, - собі наказую. І водночас розумію, що того «більше» не буде. Бо аж троє із присутніх сказали своє категоричне щодо моєї долі.

«П*зда»!»

Довідково.  Перші оповідання та нариси написав у 2015 році, коли пішов добровольцем на війну. Починав писати російською мовою, згодом перейшов на українську і зараз принципово відмовляється друкувати свої твори «ворожим языком».
Наразі, в соціальних мережах опубліковано десятки оповідань та сотні нарисів. Творам Запеки властивий тонкий психологізм, іронія, гумор і одночасно глибокі філософські роздуми та думки. Запека має своєрідну письменницьку позицію: «чим менше надрукується — тим краще».
З легкістю знищив свій інтелектуальний роман «Місто, яке само себе згубило». Романи «Завтра знову сьогодні», «Ковбасокрад в Раю» лежать в «шухляді». Інші твори надруковані за ініціативою видавництв, а не Віталія Запеки.
Із 25 лютого 2022 знову на війні. Командир відділення РПГ.

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 березня 2024
09:15
04 листопада 2023
13 квітня 2023
13 березня 2023
17 лютого 2023
10:17
18 жовтня 2022
12:00
14 серпня 2022
29 травня 2022
07 травня 2022