Поділитись:

В ЛНТУ перевірка через велику кількість студентів призовного віку?

Середа, 10 квітня 2024, 16:34
В ЛНТУ перевірка через велику кількість студентів призовного віку?

У Луцькому національному технічному університеті триває перевірка, ймовірно, через велику кількість студентів.

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» стало відомо з власних джерел.

Як зазначає наше джерело, перевірка проводиться через велику кількість студентів мобілізаційного віку. Мовляв, перевіряють їх присутність на парах.Проте керівництво університету це спростовує.

У коментарі нашим журналістам ректорка Луцького НТУ Ірина Вахович розповіла, що перевірку проводить Державній службі якості освіти.

«Ми увійшли в десятку університетів за кількістю студентів, які навчаються сьогодні в Україні. Відповідно ми цікавий університет, який динамічно розвивається і перевіряють. Ділимося досвідом з іншими університетами щодо того, як нам вдається це в нинішніх складних умовах. Вона у нас цілий тиждень буде тривати до п'ятниці», – каже Вахович.

Ірина ВаховичІрина Вахович

Вона підкреслила, що інформація про перевірку через велику кількість чоловіків-студентів мобілізаційного віку не відповідає дійсності.

«Результати будуть екстраполюватися на усю Україну, я так розумію, на рахунок того, які проблеми вищої освіти є в такий не визначений час. Їх цікавить, як відбувається освітній процес в регіонах, які мають можливість цю освіту забезпечувати», – зазначила ректорка.

За словами пані Ірини, ще три роки тому в університеті навчалося близько п'яти тисяч студентів. Проте зараз ця цифра сягає 10 тисяч.

«Якщо розглядати три роки тому, то було 5 тисяч студентів, а зараз 10 тисяч. Відповідно ми один з найуспішніших кейсів в Україні, тому ми цікаві, тому до нас їдуть, тому нас усі люблять (усміхнулася, – ред.)», – резюмувала керівниця вишу.

Нагадаємо: ще у 2023 році українські вищі навчальні заклади (ВНЗ) фіксували небувалий приріст студентів-контрактників. Волинь – не виняток.

В умовах значного скорочення населення (за даними ООН, з України змушені були виїхати понад 5 млн людей) мало б меншати і студентів платної форми навчання. Частково так і є – стало менше студенток і студентів до 20 років, традиційного віку для вступу до університетів. Натомість різко – у рази – зросла кількість студентів віком 30-50 років. Мова йде про десятки тисяч чоловіків, які раптом вирішили здобути вищу освіту.

Зокрема, відсоток зростання кількості чоловіків у Луцькому національному технічному університеті становить +442%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів