Поділитись:

ВНУ та ЛНТУ: два професори отримають премію за заслуги у сфері науки

Середа, 13 березня 2024, 08:45
ВНУ та ЛНТУ: два професори отримають премію за заслуги у сфері науки

Депутати під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку визначили кандидатів на обласну премію за заслуги у сфері науки. 

Голова депутатської комісії Ольга Омелько поінформувала: щороку присуджується дві таких премії. З часу заснування, 2008 року, її лавреатами стали 32 науковців державних, приватних і комунальних вишів. Цьогоріч надійшло два клопотання про присудження обласної Премії за заслуги у сфері науки – від Волинського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету. Своїх висуванців презентували ректори Анатолій Цьось та Ірина Вахович, – повідомили у Волинській ОВА. 

Тож один з кандидатів – проректор з навчальної роботи та рекрутації, професор кафедри української мови та лінгводидактики ВНУ Юрій Громик. Він автор майже сотні наукових публікацій, головний редактор і член редакційних колегій багатьох фахових видань. Зокрема, був керівником і співвиконавцем масштабного всеукраїнського науково-видавничого проєкту – повного академічного зібрання творів Лесі Українки у 14 томах. Цьогоріч професор Громик розпочав роботу над виданням зібрання творів Олени Пчілки в 11 томах.

Ще однією претенденткою є професорка кафедри архітектури і дизайну ЛНТУ, докторка мистецтвознавства Наталія Скляренко. У її доробку більше 300 наукових і навчально-методичних праць. Серед заслуг науковиці також обґрунтування теорії проєктування систем візуальних комунікацій як інтегрованого динамічного еко-соціокультурного простору, що дозволило осучаснити методику проєктування та вдосконалити засоби візуальних практик.

Обидві кандидатури були схвалені вченими радами вишів. Тож після обговорення члени комісії одноголосно визначили Юрія Громика та Наталію Скляренко пошукачами обласної Премії за заслуги у сфері науки і рекомендували сесії обласної ради підтримати це рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
26 березня 2024
16 березня 2024
15 березня 2024
12 березня 2024