Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 квітня

П'ятниця, 05 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 5 квітня.

Помер важко поранений на Запоріжжі старший сержант Олександр Бурдак з Волині

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 квітня 

Від важких поранень, отриманих у Запорізькій області, помер 35-річний старший сержант Олександр Бурдак з села Седлище Камінь-Каширського району.

Старший сержант Бурдак Олександр Вікторович, 1988 року народження, житель села Седлище, помер 4 квітня 2024 року від тяжких поранень, отриманих при виконанні бойового завдання на території Запорізької області.

«Не минуло ще й двох років з дня загибелі батька Олександра – головного сержанта, командира стрілецького відділення Віктора Бурдака. Син міг скористатися своїм правом та не йти на війну, але Олександр свідомо зробив свій вибір і пішов боронити державу та кожного з нас», – зазначив голова Любешівської селищної ради Олег Кух.

Про те, що у Луцьку продають приміщення салону краси за 130 тисяч доларів

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 квітня 

У Луцьку продають приміщення салону краси Izum, яке розташоване за адресою пр. Соборності, 14. Оголошення про продаж з'явилося 4 квітня на одному із маркет-плейсів. 

Серед переваг продавці вказують: розташування поруч із зупинкою громадського транспорту, продуктовими магазинами, кав'ярнями, шоурумами, також поруч Rozetka та «Нова пошта».

Про те, що Волинську обласну прокуратуру чекають кадрові зміни

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 квітня 

В Офісі президента ведуть розмови про можливе звільнення генпрокурора Андрія Костіна. Розглядається варіант про призначення Костіна послом у Нідерланди, якщо партнери погодяться, щоб нинішній генпрокурор сфокусував свою роботу на міжнародному трибуналі щодо злочинів Росії в Україні.  За джерелами сайту новин Луцька та Волині «Конкурент», при зміні Андрія Костіна кадрові перестановки можуть відбутися і у керівництві Волинської обласної прокуратури. Ймовірно, Тимчук Віктор Володимирович звільнить місце керівника обласної прокуратури. До того ж Бабенков Олександр Юрійович може залишити посаду заступника керівника обласної прокуратури. 

«Луцька влада займається «військовим туризмом», – Андрій Козюра

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 квітня 

Луцькі владці, які вдаються до «військового туризму», привозячи допомогу на фронт, ніколи не зрозуміють військових

Про це розповів військовослужбовець, командир підрозділу ударних БпЛА 53-го батальйону 100-ої бригади Андрій Козюра у програмі «Теревені про Луцьк», що на телеканалі «Конкурент TV».

«Коли повертаюсь в Луцьк,  відчуття, що люди ведуть нормальний, звичний спосіб життя, їм в переважній більшості, бачу, що війна відходить на задній план. Хотілося б, щоб люди реально усвідомлювали, що на сьогоднішній день за спокій, за звичне життя хтось там платить своїм життям і здоров’ям», - наголосив військовий.

Андрій Козюра також поділився своїми думками про міську владу Луцька, на одну із сесій міськради якої йому з побратимами довелося якось навідатися.

Про те, що на Волині судили розбійників, які катували підприємця у Ківерцях

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 квітня 

Суд виніс вирок чотирьом чоловікам за катування співвласника одного з розважальних закладів міста Ківерці: двом обвинуваченим призначили 8 і 9 років позбавлення волі, двом іншим – по три роки іспитового терміну.

На озеленення Луцька потрібно майже 23 мільйони, – Микола Осіюк

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 квітня 

Робоча група «Прозорість та підзвітність» під керівництвом очільника області Юрія Погуляйка вчергове розглянула бюджетні закупівлі на Волині, зокрема тендери, оголошені Луцькою міськрадою на виконання робіт з озеленення громади.

Про це у п'ятницю, 5 квітня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської ОВА.

Що ж саме мається на увазі під озелененням міста та громади? Як поінформував директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк, передусім це:

  • косіння трави та бур’янів, посів газонів, кронування дерев та кущів, обрізання або видалення аварійних дерев, чистка урн, вуличне прибирання, посадка квітів тощо. У цифрах це 11 053 919 гривень;
  • прибирання вулиць: загальна вартість оголошених тендерів – 11 695 315 гривень.

За словами директора міського департаменту ЖКГ, узагальнена вартість таких робіт обумовлена цінами на пальне, виплатою заробітної плати робітникам, які мають відповідну кваліфікацію, наявністю відповідної техніки і транспорту у виконавців.

На Волині понад півтора місяця розшукують зниклу 17-річну Аліну Божко

На Волині уже понад півтора місяця тривають пошуки 17-річної жительки Камінь-Каширщини Аліни Божко. Як повідомляє начальник Камінь-Каширського відділення поліції шукають дівчину щоденно.

«Кожен день тривають пошуки. Плюс щоденно ми проводимо слідчі дії для встановлення обставин даної події. До пошуків щоденно долучаються 30 чоловік», – зазначив начальник Камінь-Каширського відділення поліції В'ячеслав Мартинюк.

Новини України за день

  • Росіяни продовжують обстріл України 

Уночі 5 квітня росіяни обстріляли місто Покровськ на Донеччині, поранивши 5 людей, серед яких, зокрема, 14-річна дитина. Російські окупанти також обстрілювали Донеччину: 2 мешканців Нью-Йорка загинули, ще щонайменше 8 людей в області дістали поранення.

У Дачному Курахівської громади пошкоджені 3 будинки і складське приміщення. Ще російські військові атакували з безпілотника Берислав на Херсонщині, внаслідок чого поранені троє людей.5 квітня російські війська атакували місто Харків та Харківську область керованими авіабомбами.

Також окупанти у п'ятницю вдень атакували місто Запоріжжя Росіяни вбили двох мирних людей - жінку і чоловіка.За попередніми даними внаслідок російської атаки  поранені  6 людей. 9-річний хлопчик та його 36-річна мама, юнаки 20 і 22-х років – у стані середньої тяжкості. 55-річна жінка та 51-річний чоловік – у важкому стані.Усі у лікарні. Медики надають їм необхідну допомогу. 

  • У Києві діти отруїлися шоколадом з «гуманітарки», бо в ньому була марихуана

У Києві троє дітей отруїлися наркотичними речовинами після того, як вживали шоколадні солодощі. Про це повідомили в Київській міській дитячій клінічній лікарні №1. Так, 23 березня було госпіталізовано дві дитини із проявами порушення свідомості, нездужання та рвотою. Молодшу дитину було госпіталізовано в реанімацію.

У лікарні кажуть, що їхній стан спричинив канабіс, який, ймовірно, був у гуманітарному шоколаді з упаковки без маркування.. Обидві дитини напередодні вживали цей шоколад.

Згодом 26 березня до лікарні потрапила дитина у стані психомоторного збудження із галюцинаціями, рвотою, розширеними зіницями та зниженим м’язовим тонусом. Лікарі з’ясували, що напередодні  дитина вживала шоколад з псилоцибіцином, який подарували її батьку. Усі дані передали правоохоронцям.

  • Житель Одеської області зґвалтував 12-річного хлопчика

На Одещині поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вчинені сексуального насильства над малолітнім хлопчиком. Про подію на спецлінію «102» повідомила мати 12-річного хлопчика, якій той розповів, що з ним сталося. Виїхавши за адресою родини, слідчо-оперативна група встановила, що зловмисник серед дня схопив дитину на вулиці, затягнув до занедбаної землянки, де вчинив сексуальне насильство.

Отримавши детальний опис правопорушника, поліцейські менш ніж за годину розшукали його на сміттєзвалищі на околиці населеного пункту. 

31-річного фігуранта було затримано й  загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років. Слідство триває. Чоловіка перевіряють на причетність до аналогічного злочину, скоєного відносно неповнолітньої дівчинки.

  • Росіяни знищили 80% українських ТЕЦ за останні тижні

Російські окупанти за останні тижні ударами знищили 80% теплоелектроцентралей України. Про це заявив  премʼєр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, рф продовжує енергетичний терор – тільки за останні тижні росіяни знищили понад шість гігаватів потужностей української енергомережі.

Це і гідроенергетика, і вугільна енергетика. Премʼєр додав, що Україна шукає у партнерів обладнання, яке б допомогло відновлювати постраждалі блоки електростанцій. Також створюється децентралізована система постачання енергії населенню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів