Поділитись:

«Луцька влада займається «військовим туризмом», – Андрій Козюра (відео)

П'ятниця, 05 квітня 2024, 12:12
«Луцька влада займається «військовим туризмом», – Андрій Козюра (відео)

Луцькі владці, які вдаються до «військового туризму», привозячи допомогу на фронт, ніколи не зрозуміють військових.

Про це розповів військовослужбовець, командир підрозділу ударних БпЛА 53-го батальйону 100-ої бригади Андрій Козюра у програмі «Теревені про Луцьк», що на телеканалі «Конкурент TV».

«Коли повертаюсь в Луцьк,  відчуття, що люди ведуть нормальний, звичний спосіб життя, їм в переважній більшості, бачу, що війна відходить на задній план. Хотілося б, щоб люди реально усвідомлювали, що на сьогоднішній день за спокій, за звичне життя хтось там платить своїм життям і здоров’ям», - наголосив військовий.

Андрій Козюра також поділився своїми думками про міську владу Луцька, на одну із сесій міськради якої йому з побратимами довелося якось навідатися.

«Якщо ми говоримо про місцеву владу, то вона ніколи не буде в нашій шкурі, навіть якщо вони приїжджають ТУДИ з військовим туризмом – ми саме так це називаємо. Навіть якщо привезуть декілька дронів і повертаються назад, то все одно не зможуть зрозуміти, в яких реаліях та стресі перебувають люди.

Про наш похід до міської ради

Нас дістало щось випрошувати. Ми зайшли, сказали своє слово, але це було сприйнято, як якесь посягання на їхню владу. Хоча цей «волшебний пендель», м’яко кажучи, спрацював – Поліщук з наступного дня бігом почав виставляти пости, роздавати дрони всім частинам, яким може додзвонитися і мати комунікацію», - зауважив Козюра.

«Луцька влада займається «військовим туризмом», – Андрій Козюра (відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ганьба!»: військові скандували меру Поліщуку через недостатню допомогу армії

 

На його думку, владі будь-якого рівня краще не розчаровувати військових.

«Не може так бути, що хтось живе своїм життям, «на чілє», а хтось два роки не вилазить з окопів.

Було б добре, якби влада не розчаровувала солдат, армію, тих, хто ризикує собою для того, щоб налагоджувати життя в Україні та зберегти її.

Влада має робити свою роботу: чи це ТЦК та СП, чи це місцева влада… Пріоритет один – зупинити ворога, виграти війну, все інше – задній план», - сказав військовий.

Диванним експертам Андрій Козюра порадив спробувати себе, прийшовши на фронт.

«Зі слів багатьох, вони знають , як воювати, як виграти, як знищувати ворога тільки це все на дивані, а коли ти там, ти розумієш, що навіть твій автомат ролі не грає, бо може прилетіти «Калібр», міномет чи FPVшечка і твій автомат абсолютно не допоможе.  Всім диванним експертам раджу спробувати себе і перевірити свої слова: так воюється чи по-інакшому», - додав Андрій Козюра.

Про що ще говорив військовий – дивіться у повній версії інтерв'ю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів