Поділитись:

На луцькій автостанції будують новий торговий центр (фото)

Понеділок, 25 березня 2024, 15:05
На луцькій автостанції будують новий торговий центр (фото)

У Луцьку на території автостанції № 1, що на вулиці Конякіна, вже не перший місяць ведеться будівництво. Здалеку майорить двоповерхова конструкція.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» дізнавалися, що там будують та чому, як з'ясувалося, керівництво автостанції проти цього.

Зараз біля установи тривають будівельні роботи. Ділянку обгородили металевим парканом, але двоповерхову будівлю він уже давно не ховає. У коментарі нашим журналістам голова правління ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» Наталія Гітун розповіла, що цю земельну ділянку викупив приватний підприємець Юрій Герун й зараз там ведеться будівництво.

«Земельна ділянка викуплена у приватну власність, міська рада продала. Там Герун Юрій Євгенійович будує, проєкт в нього якийсь був. Чи відповідає воно проєкту - питання не до мене. Ми з цим боролись, але безрезультатно. Депутати за пів дня до початку війни проголосували продати на об'єкті критичної інфраструктури ділянку. Я виступала на сесії, мене ніхто не послухав», – каже голова правління.

Каркас майбутнього торгового центруКаркас майбутнього торгового центру

Проте жінка нарікає на пана Юрія, мовляв, під його будівництвом проходять важливі для автостанції комунікації, які він заблокував. Згадала вона і за підземні туалети, до яких, зі слів пані Наталії, в автостанції вже немає доступу і які керівництво планувало ремонтувати.

«Заблокований підземний туалет, ми там його намагались поновити, але зараз не вдається, поновлюємо той туалет, що всередині. Може, після того якось ми під землю доліземо. У власника є проєкт затверджений, є рішення сесії, він його нам колись показував. Вони нам повністю накрили каналізацію, воду, підземний туалет. Я не знаю, як туди долізти, щоб замінити підземні комунікації. Поставлені вони (будівлі, – ред.) з порушеннями, я намагалась це оскаржувати, але...  Має бути двоповерхова будівля, але я не здивуюсь, якщо вона стане дев'ятиповерховою», – розповідає Наталія Гітун.

Частина каркаса будівліЧастина каркаса будівлі

Зауважимо, що ще в лютому 2023 року ми писали про будівельні роботи біля автостанції. Тоді зводили малі архітектурні форми, власником яких є той же Юрій Герун. Цю ділянку йому продали за 293 тисячі гривень ще на початку 2022 року. На частині ділянки підприємець уже звів невеликі торгові павільйони й зараз там активно працюють магазини.

У коментарі нашим журналістам він повідомив, що зводить невеликий торговий центр. За його словами, будівля так і лишиться на рівні двох поверхів. Крім того, він зауважив, що жодних комунікацій автостанції там немає, а на усі роботи має будівельні дозволи.

«Це має бути торговий центр. Коли будівництво закінчиться, чесно кажучи, не знаю. Дуже багато факторів на це впливає: і гроші, і будівельники, немає кому будувати. Почали будувати ще в листопаді 2023 року. Це має бути тільки два поверхи. Це моя приватна ділянка, які там можуть бути їхні комунікації? На топозйомці усе видно. Там абсолютно немає їхніх комунікацій. Там були кабелі на освітлення, але коли я ставив МАФи, ми їх усі перенесли», – каже Герун.

Будівництво на автостанції № 1Будівництво на автостанції № 1

Він розповідає, що підземний туалет, про який згадує керівництво автостанції, не працює з 90-х років. Зі слів пана Юрія, каналізацію, яка веде до туалету, відключили, коли на сусідньому ринку зводили торговий центр. Тому він не може зрозуміти, яким чином його будівлі впливають на доступ до того туалету.

Нагадаємо: перевізники автостанції №1 у Луцьку підняли вартість квитків на 15% відсотків через значне здорожчання пального.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024