Поділитись:

Біля луцької автостанції розпочали будівництво: що там буде (фото)

Понеділок, 06 лютого 2023, 14:01

У Луцьку на автостанції №1, що на Конякіна, почали будівництво. Металева споруда, в якій незабаром облаштують торгові точки, виростає поруч із пивним баром та недалеко від платформ. 

Будівництво триває на ділянці, яку міська рада минулого року дозволила продати підприємцю Юрію Геруну. Це територія площею 0,0472 гектара, яку підприємець викупив за 293 тисячі гривень.

Як розповіла журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» заступниця голови правління ПрАТ «Волинське обласне пiдприємство автобусних станцiй» Наталія Гітун, підприємець почав будівельні роботи на своїй ділянці. Але майбутня споруда розташована просто над підземними комунікаціями автостанції, і створює підприємству серйозні проблеми. Крім того, автостанція планує відремонтувати підземні туалети, до яких після продажу ділянки у них нема доступу. 

«Там в середині, в його ділянці знаходиться наш підземний туалет, який є нерухомістю, в якому ми поремонтували покрівлю і який намагаємося відновити. На тій ділянці знаходяться наші підземне опалення до туалету, вода. І по цій ділянці ідуть наші підземні комунікації. У нас всі кабелі підземні на автостанції, тому що на таких об'єктах не можна навісних», – каже підприємиця. 

 

За її словами, коли Юрію Геруну давали цю ділянку спершу в оренду, а потім і на продаж, в умовах було вказано зробити це «з урахуванням сервітутів», однак згодом сервітути з офіційних документів зникли. 

«Її продали разом із нашими комунікаціями. Ця земельна ділянка тепер у приватній власності. За пів року він (підприємець Юрій Герун – ред.) приніс документи, з яких зникли сервітути. Штриховка комунікацій пропала. Ще за пів року він почав там копати. Коли він там копнув, зняв нашого стовпа з тієї ділянки, мовляв, стовп не під напругою, через дві години ми виявили, що вся територія знеструмлена  – він перебив нам і зрізав кабель підземного освітлення всіх платформ і територій. Потім привіз якогось електрика з'єднувати все. Ми його просили не бити геосваїв у наші комунікації, а він прямо над комунікаціями набив. Тобто, накрив теплотрасу і воду», – розповідає жінка. 

 

Наразі ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» вже поскаржилося на дії підприємця у Волиньобленерго. Крім того, автостанція хоче, аби профільні органи перевірили наявність сервітутів на документах, згідно з якими ділянку продали. 

У коментарі нашим журналістам підприємець Юрій Герун каже, що восени, перед початком будівництва пропонував автостанції зробити всі роботи, які вони планували, і навіть готовий був допомогти. І зараз, якщо потрібен буде доступ до комунікацій, каже, він не перешкоджатиме. Проте, підприємець вважає, що позиція автостанції у цьому питанні доволі маніпулятивна. 

«Я їй хоч зараз надам доступ – хай роблять що завгодно. Я нічого абсолютно не заперечую. Але спершу вони кричали, що хочуть робити бомбосховище, туалет, а зараз – камеру зберігання. Той туалет взагалі непридатний. Його з самого початку неправильно побудували. Там каналізація вище рівня, і коли починається дощ, то затоплює весь туалет. Але якщо вони захочуть його відремонтувати – я не маю нічого проти. Я даю їм доступ до комунікацій», – запевняє підприємець. 

 

Він наголошує, що багато разів намагався іти назустріч, але керівництво автостанції тільки шукає привід для конфлікту.

«Я їм ще восени казав, поки там не стоять торгові точки – хай роблять, щоб ми не турбували потім підприємців. Я готовий був надати своїх робочих, а  вони казали, що ще не готові робити. То що мені, треба було чекати, поки вони будуть готові? Я їм пропонував, щоб вони продали мені той туалет. Спершу вони були згідні його продати, а потім не згідні. Думаю, вони залишили той туалет, щоб смикати місто. Вони судяться зі мною фактично  2011 року, і втратили всі важелі, за які можна смикати. Це нерозумно. У мене все пройшло по сесіях, по виконкомах, можу надати всі документи. Це законна будівля. А те, що вони роблять – це на їхній совісті», – підсумовує підприємець. 

Будівельні роботи на території тривають, і якщо все буде добре – то вже до літа у новій споруді запрацюють торгові точки. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів