Поділитись:

«Через них затори»: мер Луцька нарікає на міжміських перевізників

Автор: Максим Косюр |
Понеділок, 05 червня 2023, 12:17
«Через них затори»: мер Луцька нарікає на міжміських перевізників

У Луцькій міській раді нарікають на міжміських перевізників, через яких на центральних вулицях і проспектах міста – постійні затори.

Про це йшлося під час розширеної наради з міським головою сьогодні, 5 червня.

«Місцем зупинки для приміських та міжміських маршрутів є автостанція, а зупинки по місту мають погоджувати органи місцевого самоврядування. Через приміські маршрути збиваються графіки руху міського громадського транспорту та виникають затори, а це створює незручності містянам», – зазначив очільник міста.

Йдеться про проспект Волі, проспект Василя Мойсея, проспект Грушевського та Соборності, де рух таких автобусів найщільніший. Очільник Луцька зазначив, що за допомогою програми «Безпечне місто» вони перевірили кількість автобусів, які «нелегально» курсують центральними вулицями. Їм вдалось з'ясувати, що кожного дня близько 200 маршруток їде через проспект Волі без дозволу. 

Згадав керівник міста і про готівковий розрахунок у такому транспорті, адже, за його словами, ніхто не контролює реальну кількість пасажирів та не сплачує податки. Як приклад він навів систему обліку «Сіті кард», яка показує загальну картину пасажиропотоку в місті та дає змогу слідкувати за оплатою проїзду. Про офіційне працевлаштування водії на маршрутах він такого зазначив.

«Ми працюємо над оновленням громадського транспорту, проте водночас бачимо, що патрульна поліція погоджує маршрути, хоч і не має на це повноважень. А «Укртрансбезпека» цього не контролює. У міських перевізників майже всі водії працевлаштовані офіційно, а на міжміських маршрутах – 20 автобусів та всього три «офіційних» водії», – каже мер Луцька.

Головний спеціаліст відділу державного нагляду Укртрансбезпеки у Волинській області Вадим Бірук повідомив, що вони проінспектували 400 приміських та міжміських маршрутів та виявили 140 порушень, тоді правоохоронці скли відповідні акти. Проте міський голова такою роботою не задоволений і пригрозив пану Біруку, що на сесії розглянуть проєкт звернення до вищого керівництва країни про незадовільну роботу Укртрансбезпеки та його кадрову зміну.

Нагадаємо: у Луцьку нарікають на роботу автостанції №1, що на вулиці Конякіна, 39, адже, за словами чиновників, там багато осіб без постійного місця проживання та людей різної національності, які виманюють у пасажирів гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів