Поділитись:

Черги на маршрутку: у дачників під Луцьком – проблеми з доїздом (фото, відео)

Вівторок, 30 травня 2023, 10:35
Черга людей на автобус у селі Дачне
Черга людей на автобус у селі Дачне

На одній із зупинок садівничого товариства «Промінь» Луцького району збираються дачники. Люди приходять на зупинку, аби зайняти чергу на автобус № 201. Ця маршрутка здійснює вісім рейсів щодня.

Про це розповів «Суспільному» голова правління садівничого товариства «Промінь» Степан Черкавський.

Цієї кількості рейсів недостатньо, каже він, адже інтервал руху цього автобуса – до двох годин, і людям доводиться чекати проміжних маршруток.

Люди чекають на автобус, аби дістатися з дач до ЛуцькаЛюди чекають на автобус, аби дістатися з дач до Луцька
 

«Для такого масиву, який має дві тисячі ділянок, і серед них, тут проживає до півтори сотні людей постійно, додалися переселенці, молодих сімей багато, які відправляють дітей у дитсадок, школи. Ми лишені якісного забезпечення транспортом», – каже чоловік.

Голова садівничого товариства «Промінь» Степан ЧеркавськийГолова садівничого товариства «Промінь» Степан Черкавський
 

Що кажуть дачники про доїзд у Промінь

Дачу в садівничому товаристві «Промінь» має пенсіонерка Ольга Кондрашова. В обідню пору 29 травня жінка поралася на городі. Говорить: поспішає на маршрутку, бо якщо запізниться, то не буде чим доїхати додому в Луцьк, та ще й дорого.

«25 гривень для пенсіонера в одну сторону, а коли їде сім’я – це 100 гривень. Ми з чоловіком іноді ідемо на дизель, бо пенсіонерам безплатно. На дизель не зовсім зручно, бо ми живемо в районі 33-го мікрорайону у Луцьку, бо нам зручно на маршрутці. І знову ж таки все впирається в оплату», – сказала лучанка.

Лучанка Ольга КондрашоваЛучанка Ольга Кондрашова
 

Раніше до дачного масиву курсувала міська маршрутка № 4, розповіла дачниця Людмила. Каже: зараз людям складно діставатися міста.

Автобус № 201Автобус № 201
 

«Колись було дуже добре, коли ходила маршрутка 4. А тепер я не знаю. Їдемо попутками, коли таксі беремо, якщо більша сумка, а так 201-шу буду чекати, доїду до Полонки, пересяду і поїду дев'яткою», – сказала жінка.

Дачниця ЛюдмилаДачниця Людмила
 

29 травня на один із рейсів автобуса № 201 не всі люди, які чекали на зупинці, змогли сісти у маршрутку через переповненість.

Люди чекають на автобус, аби дістатися з дач до Луцька, та займають чергуЛюди чекають на автобус, аби дістатися з дач до Луцька, та займають чергу
 

Зі слів дачниці Зінаїди Романюк, графік автобуса вона знає, тому виходить на зупинку за 30-40 хвилин, аби зайняти чергу і втрапити на рейс.

«Маршрутки ходять рідко, хотілося б щоб частіше ходили. Люди втомлені чекають по годині, по дві поки маршрутка приїде. Я йду за пів години, 40 хвилин. Буває, що останні не заходять, бо повний автобус», – сказала жінка.

Лучанка Зінаїда РоманюкЛучанка Зінаїда Романюк
 

Дачниця Євгенія Ракович зазначила: маршруток для села і масиву недостатньо.

«Маршруток недостатньо. Треба, аби маршрутки ходили по місту і до дач. Я живу на ДПЗ, то раніше маршрутка № 4 ходила. Зараз доводиться двома транспортами добиратися. Зараз той маршрут зняли», – каже пенсіонерка.

Пенсіонерка Євгенія РаковичПенсіонерка Євгенія Ракович
 

На дачний масив курсуватиме додатковий автобус

Члени садівничого товариства звернулися у Луцьку міську раду для поновлення маршруту № 4, але їм відмовили, зазначив голова правління садівничого товариства «Промінь» Степан Черкавський. Згодом, каже, люди звернулися в обласну військову адміністрацію, де їм погодили додаткову маршрутку № 201А.

Черги на маршрутку: у дачників під Луцьком – проблеми з доїздом (фото, відео) 

Як розповів керівник відділу транспорту адміністрації Назар Романюк, із перевізником укладений договір, і він мав би виїхати в рейс з 29 травня.

«З цього понеділка він був би вже зобов’язаний виїжджати. Підніматимемо це питання і впливатимемо на цей процес, щоб він виїхав. Виїдьте одним автобусом, а якщо буде доцільність, добавимо два-три», – сказав посадовець.

Одна додаткова маршрутка № 201А курсуватиме із залізничного вокзалу в Луцьку до села Промінь і виконуватиме сім рейсів щодня, розповів телефоном «Суспільному» приватний перевізник Ігор Остимчук.

З його слів, 29 травня автобус на маршрут не виїхав через те, що триває процедура погодження схеми руху в патрульній поліції. Їздитиме маршрутка найближчими днями.

«Вони погоджують і ми виїжджаємо. В кількості один автобус, оскільки в договорі нам підписали один автобус. Ми хотіли чотири, а вони нам погодили тільки один. То будуть їздити автобус "Богдан", колишні ЄВРО-2. 22 сидячих місця, а 40 повна пасажиромісткість», – додав перевізник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів