Поділитись:

«Мер Ігор Поліщук вважає, що Луцьк – це він, а не уся громада», – депутат

П'ятниця, 22 березня 2024, 09:24
«Мер Ігор Поліщук вважає, що Луцьк – це він, а не уся громада», – депутат

У Луцьку міський голова Ігор Поліщук монополізував владу та відкидає пропозиції від депутатів. А коли виявляється, що пропозиції слушні, видає їх за свої.

Про це депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Михайло Наход повідомив у програмі «Теревені про Луцьк» на телеканалі «Конкурент TV».

«Як у міській раді відбувається комунікація. Я б хотів би наголосити, коли депутати знаходять порозуміння і переважно конструктивні, то міський голова (Ігор Поліщук – ред.) часто вдається до авторитаризму, до образ депутатів, не сприймає часто чужу позицію. Він відхиляє ряд конструктивних пропозицій, а потім, в результаті виходить так, що ці пропозиції дуже логічні, вони затребувані і йому ж доводиться змінювати свою позицію. Але з іншої сторони цілком видно, що він особисто намагається задавати тон, а мало орієнтується на позицію всього сесійного залу. І я думаю, що своєї фракції загалом. Тобто оця схильність до прийняття особистих рішень міським головою – це свідчить про певну монополізацію влади і до авторитарних підходів», – зазначив він.

Нагадаємо: керманич міста Луцька Ігор Поліщук неодноразово лунали образи у сторону обранців громади. Зокрема під час сесійного засідання він по-хамськи висловлювався до депутатки Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Алли Надточій.

До того ж, як зазначив Михайло Наход, Ігор Поліщук вважає, що «місто – це він, а не уся громада».

«Він вважає часто, що місто – це він, а не депутатський корпус, не люди, не активні мешканці громади. І оце найбільш негативно, на мою думку, впливає і загалом на напрацювання якихось конструктивних рішень і в сесійній залі, і в інших робочих органах міської ради», – зауважив депутат.

До тези про просування ідей інших депутатів за власні обранець громади навів у приклад пропозицію депутата Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Андрія Лучика щодо збільшення витрат на ЗСУ, яка прозвучала ще у серпні 2023 року. Тоді ж, Ігор Поліщук назвав це «популізмом» і «примітивною маніпуляцією». Однак через деякий час під натиском громадськості подав відповідні проєкти рішень.

«Це тільки один такий випадок, який досить красномовний, але він показує те, коли минулого року влітку розподіляли вільні залишки бюджету, мій колега Андрій Лучик запропонував мінімум половину коштів з вільних залишків спрямовувати на ЗСУ. Ще на той час не було цих акцій – «Дрони замість бруківки!», але ми фіксували дуже багато звернень від військових, які були незадоволені тим, що міська рада досить мало або повільно виділяє кошти на Збройні сили, не закупляє те, що потрібно. І тоді міський голова назвав пропозицію мого колеги, як примітивний популізм, а вже через декілька місяців сам подав відповідні проєкти рішення про виділення додаткових коштів на потреби Збройних сил. Це таке своєрідне замилювання очей, що депутати нібито не турбуються про Збройні сили, а от я, міський голова, маю повноваження і вношу пропозицію, і подає фактично ті проєкти рішення, які б мали бути прийняті ще декілька місяців тому, як свої власні пропозиції. І цим активно маніпулює в публічних заявах, в розмовах з громадськістю. І таких фактів було багато», – резюмував Михайло Наход.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів