Поділитись:

«Дрони замість бруківки»: мер Луцька продовжує дурити містян щодо допомоги ЗСУ (відео)

Субота, 11 листопада 2023, 17:10
«Дрони замість бруківки»: мер Луцька продовжує дурити містян щодо допомоги ЗСУ (відео)

Лучани продовжують виходити на акції протесту проти рішення очільника міста Ігоря Поліщука вкладати бруківкою місто, ремонтувати двори та дороги під час повномасштабного вторгнення росії, коли українські воїни щодня потребують допомоги.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

У суботу, 11 листопада, на Театральному майдані у Луцьку зібралося до сотні лучан. Громадські активісти підбили підсумки тижня, проаналізували, чого вдалося досягти та чи почула їх влада, зокрема міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Громадська активістка Юлія зазначила, що міська влада не хоче допомагати.

«Це не його (Ігоря Поліщука, – ред.) кошти особисті і це не кошти особисті депутатів. Це кошти міста, Луцької громади, якими вони просто розпоряджаються. І як він потім дивиться в очі загиблим, в очі військовим, які вже є ветеранами, які вже не придатні до служби? Як він може потім висловлювати свої співчуття, коли не хоче допомогти навіть тим ресурсом, який в нього є (а є просто колосальний ресурс допомоги)», – зауважила активістка.

Зі слів активістів, якщо керівник області, голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко, дотримав слова та долучив ініціативну групу до комісії, де заслуховували мерів міст та керівників громад щодо акумулювання коштів для ЗСУ, то мер Луцька Ігор Поліщук обмежився лише обіцянкою, що буде створена спеціальна комісія. Але її досі немає. І не відомо, чи буде.

До слова, сам голова Луцької громади навіть не з'явися на нараду до голови ОВА.

«Були всі мери міст, крім Поліщука. Він прислав свою заступницю по фінансах, яка нам чітко сказала, скільки коштів виділяють на ЗСУ. А так, як ви сказали, це фактично зовсім інша частина», – розповіла громадська активістка Світлана

Зі слів Світлани, їм сказали, начебто цю бруківку, яку кладуть скрізь в місті, просять вкладати мами воїнів і самі воїни, які приходять сюди з фронту.

«Скажіть, будь ласка, хто просить хоч раз за цей час, коли почалась війна, класти бруківку в наших мікрорайонах? Де ці воїни, де ці мами? І вчора заступниця мера підло в очі брехала нам про це. Хоча ми всі лучани і ми чітко знаємо, що ніхто із фронту не приходить і не просить бруківки», – наголосила активістка.

На акції протесту не було не те що мера міста, але навіть і представників міської влади. Ні заступників, ні керівників профільних департаментів. На зборах громади були присутні депутати лише від однієї фракції – «Громадянського Руху «Свідомі». Обраниця громади Алла Надточій наголосила на тому, як міська влада продовжує замилювати очі лучанам.

«Він (Ігор Поліщук, – ред.) говорить про те, що виділять 250, 70, 100 мільйонів, до 300 мільйонів за рік виділено коштів...  А коли по факту ми отримуємо документи і як депутати читаємо фактичне виконання, скільки ж фактично використано коштів, то я вам скажу, що за 9 місяців у звіті було написано 70 мільйонів. От вам і факт того, що говорять одне, а роблять зовсім інше. Чому він так робить? Я вам теж розкажу. Тому що всі кошти збираються... і акумулюються на рахунках казначейства», – зазначила Алла Надточій.

Зі слів депутатки, на вересень цих залишків було більш як 900 мільйонів, на жовтень – більш ніж 800 мільйонів.

«І на сьогодні цілий рік вони їх розписують на всі свої забаганки, які вони хочуть», – додала вона.

Поки тривала акція протесту, все більше лучанин долучалися до неї – їх кількість стала понад сотню І всі одноголосно наголошували, що зараз у пріоритеті – допомога Збройним силам усім, чим можна: дронами, гвинтівками, ракетами, автомобілями тощо. Усім, що допоможе швидше перемогти російського ворога та вигнати його з усієї території України.

Проте міська влада і її керманич продовжує оголошувати незрозумілі тендери на ремонти дворів, встановлення сцени за сотні тисяч гривень до новорічних свят, тоді як воїни щодня гинуть, віддаючи свої життя, аби та сама влада сиділа у своїх кабінетах та працювала для людей, для допомоги військовим.

Насамкінець присутні пообіцяли виходити на мітинги доти, доки міська влада не припинить витрачати десятки мільйонів гривень на ремонти доріг, як це відбувається, наприклад, із бульваром Дружби народів. На нього, до слова, мер міста запланував витрати майже 50 мільйонів. Навіщо? Відповідь очевидна, кажуть активісти. Адже тендер навіть виграла «потрібна» для цього компанія. 

«Люди виходять. Люди показують свою громадянську позицію. Людям не байдуже. І це дуже добре. Адже кожна така акція – це є демонстрація владі міста того, на що справді потрібно витрачати кошти. Я давно казав і продовжую казати, що зараз найкраща інвестиція – це інвестиція в нашу перемогу», – наголосив депутат фракції «Громадянський Рух «Свідомі» Андрій Лучик

Кінцева мета громадських активістів – домогтися, аби у бюджеті Луцької громади на 2024 рік було передбачено більше коштів на ЗСУ.

Та чи дослухається до голосу лучан міська влада – питання залишається відкритим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
11:49