Михаїл освятив реанімобіль, який купила мати загиблого бійця (фото)

Понеділок, 01 січня 2024, 19:38

На території кафедрального собору Святої Трійці митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення спецтранспорту, який відправлять на фронт.

Із високопреосвященним служив настоятель парафії Архістратига Михаїла с. Підгайці Луцького районного деканату, військовий капелан протоієрей Іван Гуреєв, – інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

Як розповів душпастир, до нього звернулася мати загиблого бійця Віра Ротмістренко. Із початком повномасштабного вторгнення вона з сином Артемом переїхала з Харкова на Волинь, у Підгайці. Ставши на захист Батьківщини, він у вересні 2022-го отримав важке поранення і помер під час евакуації. Тож коли пані Віра одержала належні від держави виплати, звернулася до о. Івана з проханням допомогти придбати реанімобіль, який зможе рятувати життя бойових побратимів її сина.

«Панотець зв’язався із парамедиками, аби довідатися, чого саме вони потребують. І коли з-за кордону привезли авто, його укомплектували дифібриляторами, кардіомоніторами й апаратом ШВЛ.
Тепер о. Іван, котрий займається духовно-гуманітарною підтримкою воїнів із 2014 року, відвезе транспорт на передову», – йдеться у повідомленні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: