Поділитись:

Скандальна дочка КП «Луцькводоканал» «Евода Трейд» банкрутує через суд

Середа, 27 грудня 2023, 08:30
Скандальна дочка КП «Луцькводоканал» «Евода Трейд» банкрутує через суд

Дочірнє підприємство КП Луцькводоканал «Евода Трейд» подало заяву в Господарський суд Волинської області щодо відкриття справи про банкрутство.

Про це повідомив депутат Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

Як зазначає Андрій Лучик, це черговий етап після незаконної ліквідації, щоб сховати кінці у воду. Підготовче засідання відбудеться третього січня 2024 року на 12:20 у приміщенні Господарського суду (проспект Волі 54а) в залі судових засідань №103.

«Цікавим є пункт судової ухвали про заборону власнику майна боржника «приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби. Просто це було по-максимуму зроблено раніше. Частину майна передано на баланс Луцькводоканалу, іншу частину – залишено на Еводі. Внаслідок такого недолугого господарювання керівництва «Еводи», дочка комунального підприємства отримало мільйонні судові позови, які раз-по-раз програвала», – пише депутат.

Він також додав, що бюджет Луцька отримав через Еводу збитки, але розповісти про це Андрій Лучик обіцяє згодом.

До слова, підприємство «Евода Трейд» ліквідовують, по-перше, через численні судові рішення, якими «Еводу» зобов'язують повернути частину коштів, отриману на тендерах. По-друге, – через велику заборгованість перед постачальниками. Окрім того, позбутися від цього підприємства намагаються незаконно, адже депутати міськради не дали дозволу на ліквідацію. Хоч в статуті підприємства чітко написано, що воно підконтрольне засновникам, серед ких і Луцькрада. Вона ж і має приймати рішення щодо ліквідації.

Зважаючи на явне порушення закону, депутат Андрій Лучик направив звернення меру Поліщуку, аби він доручив провести службову перевірку. Проте керманич міста відповів – порушень у цьому не вбачає.

Нагадаємо: дочірнє підприємство «Луцькводоканалу» масово програє судові справи щодо стягнення коштів. Так, у грудні 2022 року енергетична компанія «Укренерго» звернулася до суду з позовом про стягнення з «Еводи» 16 мільйонів гривень, тоді феміда стала на бік «Укренерго». Вже у січні 2023 року Боратинська сільська рада через суд змусила «Евода Трейд» повернути майже 300 тисяч гривень.

У лютому 2023 року з «Евода Трейд» судилась Горохівська громада. За даними тієї справи, суд постановив повернути Горохівській міськраді 213 тисяч гривень, які та сплатила за електрику, але фактично так її й не отримала. Нещодавно був ще один суд, в результаті якого дочірнє підприємство «Луцькводоканалу» «Евода» має повернути департаменту молоді та спорту Луцькради майже 425 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів