Поділитись:

Луцька влада в бюджеті-2024 заклала для воїнів 306 млн, а не обіцяні 500 (відео)

Середа, 20 грудня 2023, 14:47
Луцька влада в бюджеті-2024 заклала для воїнів 306 млн, а не обіцяні 500 (відео)

Луцька влада у бюджеті громади на 2024 рік заклала понад 306 мільйонів гривень на допомогу військовим, а не 500 мільйонів, як обіцяв мер Ігор Поліщук. 

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міськради у середу, 20 грудня. 

Під час розгляду питання бюджету розпочались жваві обговорення. Загалом депутати вирішили «списати» непотрібні видатки з інших програм й спрямувати їх на допомогу Збройним силам України. 

Загалом кошти вирішили списати з таких програм:

  • 900 тисяч з КП «Луцькреклама»;
  • 1 мільйон з програми висвітлення діяльності Луцької міської ради;
  • 4,2 мільйона з депутатського фонду;
  • 10 мільйонів з програми соціального захисту;
  • 1,3 мільйона з програми благоустрою громади;
  • 40 мільйонів гривень з енергоносіїв;

Враховуючи, що спершу у бюджет 2024 року на допомогу воїнам заклали 250 мільйонів до цієї суми ще додатково спрямували понад 56 мільйонів гривень. Загалом вийшла сума в 306 мільйонів. 

Депутатка міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій запропонувала на 250 мільйонів збільшити дохідну частину бюджету й розприділити ці кошти на допомогу військовослужбовцям та на будівництво ветеранського хабу. 

«Прошу передбачити ще 200 мільйонів на програму підтримки, збільшивши дохідну частину в розділі ПДФО. На нашій комісії ми проголосували, щоб було не менше 500 мільйонів на програму підтримки й не менше 50 мільйонів на ветеранський хаб», – запропонувала Алла Надточій.

Проте депутати не підтримали цієї пропозиції.

Крім того, Ліля Єлова зазначила, що під час формування проєкту бюджету не враховувалися побажання лучан, які вони висловлювали на громадських слуханнях, але по деяких з них людям надали ті чи інші роз'яснення. 

У програму забезпечення військових частин заклали 1.5 мільярда гривень, проте ці кошти навіть не розписали під конкретні заходи, тобто рада ще не знає як їх витратить і чи витратить загалом. Як зазначала депутатка Алла Доманська, те, що в програмі передбачили півтора мільярда не означає, що ці кошти витратять, адже програма тільки ілюструє наміри міської ради щось робити. 

Нагадаємо: у Луцькій міській раді відбулися громадські слухання щодо формування бюджету громади на 2024 рік, які мер Ігор Поліщук вирішив проігнорувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів