Поділитись:

У Луцьку – мітинг під мерією: чого хочуть активісти цього разу (фото)

Середа, 20 грудня 2023, 10:00
У Луцьку – мітинг під мерією: чого хочуть активісти цього разу (фото)

Під стінами Луцької міської ради зібралися учасники мирної акції, які хочуть поставити свої вимоги чинній владі на чолі з Ігорем Поліщуком щодо бюджету громади на 2024 рік.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» теж побували на цьому мирному протесті.

Нагадаємо, що нещодавно виконавчий комітет міськради затвердив проєкт бюджету на 2024 рік, в якому замість обіцяних мером 500 мільйонів на армію заклали всього 250 мільйонів. Це дуже обурило лучан, адже міський голова обіцяв їм зовсім інше – у бюджеті закладуть 500 мільйонів й додатково на армію спрямують усі вільні залишки.

У Луцьку – мітинг під мерією: чого хочуть активісти цього разу (фото) 

Зараз же активісти зібралися перед початком сесії Луцької міської ради, на якій і ухвалюватимуть остаточний проєкт бюджету громади на 2024 рік. Люди вимагають, аби їх почули і не маніпулювали цифрами в документах. Вони хочуть, щоб в бюджеті заклали те, що обіцяв мер Поліщук.

У Луцьку – мітинг під мерією: чого хочуть активісти цього разу (фото) 

«Я беру участь в акціях з першого дня, сьогодні ми прийшли на фінальну акцію, на сесії будуть голосувати бюджет. Сьогодні ми прийшли нагадати владі, що на ЗСУ економити не варто», – заявила активістка Юлія Ютовець.

До слова, нещодавно у Луцькраді відбулися громадські слухання щодо формування бюджету громади на 2024 рік, які мер Ігор Поліщук вирішив проігнорувати. Найголовніше, що хотіли люди – дотримання обіцянки міського голови закласти у бюджеті 500 мільйонів на армію. Детальніше про результати бюджетних слухань – за посиланням.

У Луцьку – мітинг під мерією: чого хочуть активісти цього разу (фото) У Луцьку – мітинг під мерією: чого хочуть активісти цього разу (фото) У Луцьку – мітинг під мерією: чого хочуть активісти цього разу (фото) У Луцьку – мітинг під мерією: чого хочуть активісти цього разу (фото) У Луцьку – мітинг під мерією: чого хочуть активісти цього разу (фото) У Луцьку – мітинг під мерією: чого хочуть активісти цього разу (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024