Поділитись:

У Луцьку активісти вимагатимуть виділити мільярд з бюджету на воїнів (відео)

Субота, 16 грудня 2023, 21:16
У Луцьку активісти вимагатимуть виділити мільярд з бюджету на воїнів (відео)

У Луцьку вже вдруге активна молодь вийшла на марш «Гроші на ЗСУ» від Київського майдану до будівлі Луцької міської ради й вимагає від чинної влади міста на чолі з Ігорем Поліщуком спрямувати усі вільні залишки на армію.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Люди усе прибували і прибували, кожен мав свою мотивацію прийти на марш. Син та чоловік лучанки Мирослави зараз боронять нашу свободу та незалежність. Жінка каже, що вийшла у суботу на протест, бо кожен має якісно виконувати свою роботу і влада не є винятком.

«Наша влада має зрозуміти, що вони є найманими працівниками і їх обирала громада, а ці акції потрібні, щоб наймані працівники розуміли, що треба нести відповідальність. Вони зобов'язані її нести і відповідати на питання громади, бо їх же ж обирали для чогось і треба просто виконувати свої обов'язки», – каже Мирослава.

МирославаМирослава

Лучанин Володимир постійно приходить на акції й запевняє – руки опускати не збирається.

«У влади міста немає розуміння того, що в нас не те, що не все добре, а все дуже-дуже важко. Війна не просто продовжується, а вона ще не виграна і невідомо, який буде результат. У них немає відчуття того, що все треба робити тільки для перемоги. Тим, хто не має часу виходити на акції, я хочу сказати, що краще вийти зараз, бо завтра буде пізно», – каже Володимир.

ВолодимирВолодимир

Люди вишикувались у колону з плакатами та прапорами й рушили маршем від будівлі Волинської ОВА, проспектом Волі і до Театрального майдану. Вони вигукували: «Наші гроші не вкрадуть», «Спочатку дрони» та «Наш бюджет – наші гроші».

Колона зупинилась на Театральному майдані, де до неї долучилися й інші лучани. Активісти поклали «бруківку-тисячу» на пам'ятник Лесі Українки. Очільник громадської організації «Семиярусна гора» Любомир Дмитришин зазначив, що слова депутата Київради Володимира Прокопіва про життя міст своїм життям – ганебно.

«На жаль, така ж ситуація й у нас, коли депутати відірвані від виборців, які за них голосували. Цей зв'язок з виборцями порушений і саме це дає нам підстави для протесту, це показує бачення міськради. Коли складають бюджет, він зовсім не відповідає дійсності і запитам людей», – казав Дмитришин.

Любомир ДмитришинЛюбомир Дмитришин

Громадський активіст Сергій Рижков повідомив учасникам важливі новини – він та ініціативна група вимагатимуть виділити з бюджету на 2024 рік мільярд гривень.

«Цього тижня ми дуже аналізували бюджет. Аналізували для того, щоб знайти гроші, які можна зекономити та направити на ЗСУ. На це витратили купу часу і ми, й інші активісти, й депутати та економісти, які зустрічалися та рахували. Ми дійшли до того, що будемо просити один мільярд гривень. Це не популізм, а чиста математика», – заявив Рижков.

Сергій РижковСергій Рижков

Також слово взяв депутат Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход, який прийшов на марш разом із колегою Аллою Надточій. Він подякував лучанам, що ті продовжують виходити на акції протесту.

«Сьогодні не може бути інших пріорітетів у влади, ніж допомога нашим Збройним силам. Аби якнайшвидше закінчити переможно цю війну та вигнати ворога з нашої землі. Ми як депутати міської ради завжди намагаємось брати участь в цих заходах. Шкода, що колеги з інших фракцій не приєднуються, але головне те, що ваші вимоги реалізовуються в стінах ради», – розповів Михайло Наход.

Михайло НаходМихайло Наход

Опісля всіх повідомлень марш рушив далі – до стін Луцької міської ради. Активісти забрали із собою «бруківку-тисячу» та понесли її до міськради. Цього разу лучани скандували гасло «Мільярд на ЗСУ».

«Бруківка-тисяча»«Бруківка-тисяча»

Люди залишили «бруківку-тисячу» під стінами Луцькради для депутатів як нагадування, що за цю ж бруківку платять саме лучани своїми податками, то ж вони мають право вимагати раціонального використання своїх грошей. Жителів міста закликали приходити й на наступні акції:

  • у понеділок, 18 грудня, 14:30 – акція під стінами Луцькради (бюджетні слухання);
  • у середу, 20 грудня, 9:30 – акція під стінами Луцькради (сесія ради, голосуватимуть за бюджет).

Нагадаємо: мер Луцька Поліщук звинуватив депутатів «Громадянського Руху «СВІДОМІ», які домагаються виділення обіцяних мером грошей на ЗСУ, у підбурюванні військових до агресії, провівши некоректні паралелі з підривом трьох гранат депутатом сільської ради на Закарпатті.

Окрім безпідставних звинувачень, міський голова Луцька, посадовець, дозволив собі образливі висловлювання на адресу депутатів, називаючи їх «негідниками», забувши про поняття етики й ділового спілкування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів