Поділитись:

Поліщука бомбануло: «СВІДОМІ» депутати «рознесли» закиди луцького мера

Субота, 16 грудня 2023, 16:08
Поліщука бомбануло: «СВІДОМІ» депутати «рознесли» закиди луцького мера

Луцький міський голова Ігор Поліщук звинуватив депутатів «Громадянського Руху «СВІДОМІ», які домагаються виділення обіцяних мером грошей на ЗСУ, у підбурюванні військових до агресії, провівши некоректні паралелі з підривом трьох гранат депутатом сільської ради на Закарпатті.

Пост мер опублікував у соцмережах.

Окрім безпідставних звинувачень, міський голова Луцька, посадовець, дозволив собі образливі висловлювання на адресу депутатів, називаючи їх «негідниками», забувши про поняття етики і ділового спілкування.

Публікуємо допис Ігоря Поліщука без змін:

«Вчора усю Україну сколихнула новина про підрив трьох гранат депутатом під час засідання сесії Керецьківської сільської ради Закарпатської області, внаслідок чого постраждало 26 людей.

Чи можемо ми повністю покладати вину за цей інцидент на вказаного громадянина? Так. Але й цілком очевидно, що до цього вчинку, як і в більшості подібних випадків, його накручували й спонукали люди, які переслідували власні політичні або інші інтереси.

І в нашій громаді теж є такі, які використовують емоції військових, їх втому та біль від побаченого й відчутого, у власних, навіть не політичних, а виключно комерційних інтересах.

Йдеться про фракцію так званих Свідомих, які в інтересах свого власника Покровського прагнуть будь-якою ціною вирішити питання забудови поруч з парком 24-поверхівками ділянок з кримінальною історією за адресою вул. Архітектора Метельницького, 3. Площею майже 2 гектари. Вирішення цих питань, власне, і є єдиною мотивацією їх існування в раді.

Нагадаю, що рішенням Волинського окружного адміністративного суду був задоволений позов прокуратури щодо скасування незаконної зміни цільового призначення земельної ділянки на вулиці Архітектора Метельницького, 3 у Луцьку, власником якої є Покровський. Щодо іншої ділянки рішення про зміну цільового призначення виносилось на сесію 9 разів, але жодного разу не здобуло схвалення з причин повної невідповідності інтересам міста.

Саме власник цих депутатів та вони самі, намагаючись чинити тиск на міського голову та депутатів щодо вирішення питання по вищевказаних ділянках, є режисерами та співучасниками нещодавніх абсурдних вистав на останній сесії міськради, і вони ж розхитують суспільство та підбурюють військових до таких небезпечних вистав на прийдешній сесії. Саме вони намагаються зупинити нормальну життєдіяльність міста, висуваючи абсолютно нереальні вимоги щодо формування бюджету наступного року. І це при тому, що Луцька міська рада маючи вельми скромні доходи є одним з лідерів з підтримки ЗСУ в Україні.

Звертаюсь до негідників з фракції Свідомих – Шкітер, Надточій, Лучик, Наход, Хаймик і Маруняк. Військові самі все прекрасно розуміють, бачать і знають хто яку мету переслідує і хто як допомагає. І хто яким чином хоче використати їх у власних інтересах.

А ворожнечу і зло, яке ви намагаєтесь посіяти, ви ж і пожнете, тільки у кратному розмірі», – написав він у соцмережах.

Поліщука бомбануло: «СВІДОМІ» депутати «рознесли» закиди луцького мера

Поліщука бомбануло: «СВІДОМІ» депутати «рознесли» закиди луцького мера

Логічно, що це не пройшло повз увагу депутатів «Громадянського Руху «СВІДОМІ». Так, Андрій Лучик, прізвище якого було в переліку «негідників», без емоцій прокоментував кожен пункт звинувачень.

1. Порівняння трагедії на Закарпатті з Луцьком:

«Інвестиція в наші Збройні сили – це найкраща інвестиція сьогодні. Адже це збережене життя і здоров.я наших громадян, це наближення перемоги України. А кожен день війни руйнує наші домівки, забирає життя і підриває економіку. Тому чим швидше переможемо, тим багатшими будемо в перспективі. Тому ми і змушуємо мера виконати свою обіцянку й закласти в бюджет 500 млн гривень на підтримку армії, а не 250 млн, як це є зараз», – зазначив він.

2. Земельна ділянка на вул. Метельницького:

Зі слів Андрія Лучика, Андрій Покровський жодного разу не просив його голосувати за чи проти будь-якого рішення в Луцькій міськраді. Позицію з усіх питань «СВІДОМІ» випрацьовують спільно на засіданнях фракції, де й визначають, як голосувати.

«Щодо судових рішень по цій ділянці, то наскільки мені відомо, суди ще тривають. Зрештою, це питання стосується виключно громадянина Андрія Покровського, який є власником цієї земельної ділянки», – зауважив Андрій Лучик.

3. Депутати чинять тиск на міського голову.

«Ну так це і є нормальний демократичний процес. Але є нюанс. Чинять тиск не через ділянку на Метельницького, а через корупційні дії міського голови. Котельня на Карбишева, незаконна ліквідація Е-води, ремонт проспекту Волі, тендер на бульварі Дружби народів, Автопарксервіс... Перелік можна продовжувати і продовжувати», – написав депутат.

4. Депутати від «СВІДОМИХ» – негідники.

«Ну ок, нехай буде так. Просто якщо раніше я намагався в толерантній формі вказувати на прой*би Ігоря Поліщука, то тепер особисто моя реакція буде трішки жорсткішою», – резюмував Андрій Лучик.

До обговорення долучився і депутат фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ», правозахисник Валентин Хаймик.

«Перш ніж називати когось негідником, подивіться в дзеркало, бо справжній негідник той, хто такими трагічними подіями намагається прикрити власні корупційні схеми з котельнею на Карбишева, з корупцією на проспекті Волі, зі схемами на Кафедральній і Ковельській і багато інших питань в інтересах Палиці. Тому так, що посієте, те і пожнете…», – зазначив він.

На додаток, Валентин Хаймик нагадав міському голові про залякування як метод політичної боротьби.

«Можете в черговий раз налякати зняттям премії чи звільненням з роботи у відділі ДАБК, як не раз робили, щоб закривати рот мені і моїм колегам, але це ще один черговий доказ низькості», – зауважив він.

Поліщука бомбануло: «СВІДОМІ» депутати «рознесли» закиди луцького мера

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів