Поділитись:

Нардеп групи «За майбутнє» підкуповував топчиновників у сфері відновлення

Вівторок, 21 листопада 2023, 16:02
Нардеп групи «За майбутнє» підкуповував топчиновників у сфері відновлення

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомили про підозру чинному народному депутату, який намагався підкупити топпосадовців у сфері відбудови.

Як стало відомо агентству «Інтерфакс-Україна», йдеться про народного депутата групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка, який є членом парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики.

«За дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України», – повідомила 21 листопада пресслужба САП у телеграмі.

Також за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру спільнику нардепа – керівнику підприємства. Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Встановлено, що народний депутат України, за сумісництвом – власник великого будівельного та аграрного бізнесів, діяв за попередньою змовою з директором акціонерного товариства.

У НАБУ повідомили, що в серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України, народний обранець через довірену особу надав топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів США. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

Зауважують, що Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України та голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України співпрацювали з НАБУ та САП та сприяли розслідуванню протиправних дій.

Нардеп групи «За майбутнє» підкуповував топчиновників у сфері відновленняНардеп групи «За майбутнє» підкуповував топчиновників у сфері відновленняНардеп групи «За майбутнє» підкуповував топчиновників у сфері відновленняНардеп групи «За майбутнє» підкуповував топчиновників у сфері відновлення 

Нагадаємо: цього ж дня, 21 листопада, повідомили про підозру нардепу від «Слуги народу» Андрію Одарченку в підкупі голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів