Поділитись:

Нардепу Андрію Одарченку вручили підозру: намагався підкупити Найєма

Вівторок, 21 листопада 2023, 12:17
Нардепу Андрію Одарченку вручили підозру: намагався підкупити Найєма

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату у підкупі голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Про це повідомляють пресслужби НАБУ та САП.

За інформацією видання «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про нардепа від «Слуги народу» Андрія Одарченка.

«За дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України», – інформує САП.

Як повідомили в НАБУ, народний депутат України, член комітету з питань антикорупційної політики пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тисяч доларів США. 

В обмін на гроші нардеп просив посприяти в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

«Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тисяч доларів. Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати», – зазначили в НАБУ.

Правоохоронці зауважили, що голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм співпрацював з НАБУ та САП та сприяв розслідуванню протиправних дій.

Нардепу Андрію Одарченку вручили підозру: намагався підкупити НайємаНардепу Андрію Одарченку вручили підозру: намагався підкупити НайємаНардепу Андрію Одарченку вручили підозру: намагався підкупити НайємаНардепу Андрію Одарченку вручили підозру: намагався підкупити Найєма 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів