Поділитись:

Агент «Буратіно»: нардепу Дубінському вручили підозру у держзраді (фото)

Понеділок, 13 листопада 2023, 16:06
Агент «Буратіно»: нардепу Дубінському вручили підозру у держзраді (фото)

За матеріалами СБУ та ДБР чинний народний депутат України Олександр Дубінський отримав підозру у державній зраді.

Про вручення підозри нардепу без згадування його прізвища у понеділок, 13 листопада, повідомили на фейсбук-сторінці Служби безпеки України.

Інформують, що Служба безпеки та ДБР зібрали докази державної зради з боку народного депутата України, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь РФ.

За матеріалами слідства, він мав позивний «Буратіно» і входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу Збройних сил Росії (також відоме як ГРУ).

«Основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання отримували гроші від воєнної розвідки рф.

За наявними даними, фінансування мережі сягало понад 10 млн американських доларів», – йдеться у дописі.

Зазначають, що фігурант поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України.

«Один з прикладів дезінформаційної роботи – розповсюдження фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році.

Для «розгону» проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях», – повідомили в СБУ.

Слідство встановило, що злочинна організація була створена заступником начальника російського ГУ ГШ ЗС РФ Володимиром Алєксєєвим як агентурна мережа, що діяла у Києві. Операційним керівництвом ворожої групи з території РФ займався його заступник – Олексій Савін.

За даними слідства, крім народного депутата до складу ворожої групи входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення РФ втік за кордон.

Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. Він мав позивний «Птичка» і нині переховується від правосуддя за кордоном.

«Під час проведення інформаційних диверсій проти нашої держави Кулик публічно займався псевдоправовим «обґрунтуванням» фейків на користь кремля», – йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужб, підривну діяльність злочинної організації у Києві координував експомічник Деркача, колишній співробітник ГРУ часів СРСР Ігор Колєсніков, який за матеріалами СБУ вже засуджений і відбуває покарання за державну зраду.

На підставі зібраних доказів, Генеральний прокурор України повідомив учаснику злочинної організації – народному депутату Олександру Дубінському – про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Підозру за цими ж статтями повідомили співробітникам російської спецслужби Алєксєєву та Савіну, які створили злочинну організацію і займалися підбурюванням до державної зради, а також агентам РФ: екснардепу Деркачу та експрокурору Кулику.

Вирішується питання про обрання чинному нардепу Олександру Дубінському запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 15 років з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо: 6 листопада у Печерському районному суді Києва Олександру Дубінському, якого підозрюють в організації схеми незаконного перетину кордону для чоловіків, обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Агент «Буратіно»: нардепу Дубінському вручили підозру у держзраді (фото)Агент «Буратіно»: нардепу Дубінському вручили підозру у держзраді (фото)Агент «Буратіно»: нардепу Дубінському вручили підозру у держзраді (фото)Агент «Буратіно»: нардепу Дубінському вручили підозру у держзраді (фото)Агент «Буратіно»: нардепу Дубінському вручили підозру у держзраді (фото)Агент «Буратіно»: нардепу Дубінському вручили підозру у держзраді (фото)Агент «Буратіно»: нардепу Дубінському вручили підозру у держзраді (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів