Поділитись:

Омбудсмен закликав СБУ зреагувати на дії Фаріон, яка наразила на небезпеку студента

Понеділок, 13 листопада 2023, 15:41
Фото: Руслан Пилипчук
Фото: Руслан Пилипчук

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до СБУ для належного реагування на дії Ірини Фаріон, через які студент із Криму опинився в небезпеці.

Про це Дмитро Лубінець написав у телеграмі.  

8 листопада Ірина Фаріон опублікувала скриншот електронного листа з відкритими персональними даними студента з Криму. А вже сьогодні, 13 листопада, стало відомо, що юнаком «займається» окупаційний «Центр боротьби з екстремізмом» російського Міністра внутрішніх справ.

«Народний депутат ВРУ 7 скликання і мала б знати про важливість захисту персональних даних. Однак, ця людина публічно надала прізвище, ім’я, місце навчання хлопця, які дали змогу росіянам ідентифікувати цього студента. До того ж не є таємницею факт тиску окупаційної адміністрації у Криму на людей, які дотримуються проукраїнських поглядів. Про це також повідомляють і правозахисники, і медіа. Однак це не спинило Фаріон в умовах воєнного стану розголосити персональні дані хлопця. А це може мати й вже має (!) наслідки. Це не тільки втручання у приватне життя особи, але і спричинена загроза особистої безпеки та життя студента», – наголосив Дмитро Лубінець.

Зі слів омбудсмена, своїми діями Ірина Фаріон, з одного боку, вчинила кримінальний злочин, з іншого боку, підіграла окупантам.

«Тож я у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації звернувся до Служби безпеки України для належного реагування! Аби дії громадянки України проаналізували належним чином і надали юридичну оцінку, – написав Дмитро Лубінець. – Ніхто не повинен нехтувати безпекою інших громадян!».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
17 квітня 2024
04 квітня 2024
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
24 січня 2024
16:55
06 січня 2024