Поділитись:

Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото)

Неділя, 01 жовтня 2023, 15:26
Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото)

Відома мовознавиця, політична й громадська діячка Ірина Фаріон провела «три шалені неймовірні дні» на Волині.

Про це вона розповіла у фейсбуці.

З нагоди Шостої Міжнародної наукової конференції «Лінгвостилістика 21 ст.: стан і перспективи» і 30-ліття катедри історії та культури української мови Волинського національного університету ім. Лесі Українки Ірина Фаріон відвідала Луцьк і Колодяжне.

«Це була Проща до двох: Матері і Доні – Ольги і Лесі. Двох рівновеликих, незамінних Олени Пчілки і Лесі Українки. Сьогоднішня національно-визвольна війна своєю героїчністю і трагізмом робить тих Пань українського світу незмінним шляхом нашої Перемоги. Не почуті сповна під час своєї життєтворчости, вони сьогодні мають шанс нарешті всією повнотою своїх національних ідей зайти в розум і серце українців», – зазначила мовознавиця.

Окрім конференції, Ірина Фаріон відвідала наукову бібліотеку імені Олени Пчілки, побувала в Колодяжному в обійсті Косачів, в галереї Корсаків та помешканні Косачів біля замку Любарта.

Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото)Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото)Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото)Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото)Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото)Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото)Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото)Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото)Три шалені дні: що робила на Волині Ірина Фаріон (фото) 

«Дякую, Луцьк і Колодяжне. До перемоги, панове. Бо ми – українці. І такими ми єсьмо! Хай Господь береже кожного нашого Воїна, а ми бережімо Силу Слова рівновеликих Матері і Доні», – написала Ірина Фаріон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів