Поділитись:

Персонал OpenAI погрожує перейти в Microsoft, якщо керівництво не піде у відставку

Середа, 22 листопада 2023, 04:12
Персонал OpenAI погрожує перейти в Microsoft, якщо керівництво не піде у відставку

Майже всі співробітники OpenAI погрожують звільнитися услід за колишнім гендиректором Семом Альтманом і перейти до Microsoft, якщо чинне керівництво компанії не подасть у відставку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg. 

Понад 700 із 770 співробітників компанії штучного інтелекту (ШІ) OpenAI підписали у понеділок лист, адресований керівництву, у якому зазначили, що вони «не можуть працювати на людей або з людьми, яким бракує компетентності, розсудливості та турботи» про місію OpenAI та її співробітників.

У листі підписанти закликали кожного члена керівництва піти у відставку, а Альтмана поновити на посаді гендиректора, інакше співробітники можуть перейти до Microsoft.

Персонал OpenAI підкреслили, що Microsoft запевнив їх у наявності вакансій для усіх співробітників компанії ШІ.

На передодні публікації листа, багато співробітників OpenAI поширили однакові повідомлення у соцмережі Х із текстом «OpenAI ніщо без своїх людей», і на кілька з них Альтман відповів емодзі у вигляді серця.

Водночас головний виконавчий директор Salesforce Inc. Марк Беніофф запропонував у понеділок негайно прийняти на роботу дослідників, які залишають посади в OpenAI. Він додав, що Salesforce надасть відповідну компенсацію будь-якому дослідникові із OpenAI.

Нагадаємо: компанія OpenAI, яка займається розробками в галузі штучного інтелекту, та якій належить чат-бот ChatGPT, оголосила про звільнення генерального директора Сема Альтмана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів