Поділитись:

Microsoft тимчасово забороняла своїм працівникам використовувати ChatGPT

Неділя, 12 листопада 2023, 05:28
Microsoft тимчасово забороняла своїм працівникам використовувати ChatGPT

Microsoft на нетривалий час забороняла своїм працівникам користуватися ChatGPT, зокрема закривши доступ до нього на корпоративних пристроях.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Через проблеми з безпекою та даними низка інструментів штучного інтелекту більше недоступні для використання співробітниками», – йшлося у повідомленні на внутрішньому сайті Microsoft.

Компанія заявила, що хоч Microsoft інвестував у OpenAI і ChatGPT має вбудовані засоби захисту для запобігання неналежному використанню, все ж «вебсайт є стороннім зовнішнім сервісом», тож працівникам компанії рекомендують "бути обережними під час його використання через ризики для конфіденційності та безпеки". Рекомендація також стосується і інших зовнішніх сервісів ШІ, таких як Midjourney або Replika.

Згодом у Microsoft заявили, що тимчасове блокування ChatGPT було помилкою, яка виникла в результаті тестування систем для великих мовних моделей.

«Ми тестували системи контролю кінцевих точок для LLM і ненавмисно ввімкнули їх для всіх співробітників. Ми відновили роботу незабаром після того, як виявили помилку. Закликаємо співробітників і клієнтів використовувати такі сервіси, як Bing Chat Enterprise і ChatGPT Enterprise, які мають більш високий рівень захисту конфіденційності та безпеки», - сказав представник компанії.

Оновлення Microsoft рекомендує людям використовувати власний інструмент Bing Chat на основі моделі штучного інтелекту OpenAI. Цього року Microsoft повідомила про випуск оновлень ОС Windows і додатків Office, які використовують переваги сервісів OpenAI, які, в свою чергу, працюють на хмарній інфраструктурі Microsoft Azure.

Надрукувати
мітки:
коментарів