Більше грошей на ЗСУ: активісти вийшли на акцію під Волинську ОДА (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 08 листопада 2023, 10:11

У Луцьку під стінами Волинської ОДА зібралися активісти.

Вранці середи, 8 листопада, ініціативна група зібралась на Київському майдані, аби привернути увагу до виділення бюджетних коштів на ЗСУ, а не на ремонти вулиць та мільйонні стадіони. До громадян вийшов представник ОДА, який не надав інформацію про те, скільки обласна адміністрація витратила коштів на допомогу військовим.

Люди вимагали, щоб до них вийшов голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко. Але той так і не зустрівся з представниками громадськості. Замість нього до лучан вийшов перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Мовенко, який і відповідав на незручні питання. Найбільше активістів цікавило, що влада робитиме, аби на Збройні сили витрачали більше коштів.

«На тижні буде засідання робочої групи, яка складатиметься з представників Бюро економічної безпеки, Служби безпеки та інших правоохоронних органів. Ми з'ясовуватимемо, як у громадах витрачають кошти під час війни. Ви можете делегувати своїх представників туди, які поставлять усі питання, що вас турбують і ми дамо на них відповіді», – сказав Мовенко.

Сергій Мовенко

Проте присутніх волинян не задовольнили відповіді першого заступника і йому в спину кричали «ганьба».

Крім того, сьогодні збирали підписи на підтримку ініціативи про проведення Волинською ОДА консультацій з громадськістю щодо визначення пріоритетів при виконанні обласного бюджету 2023 року та підготовці обласного бюджету на 2024 рік та підтримку Збройних Сил України.

 

Нагадаємо: у Луцьку місцеві активісти знову зібрали понад дві сотні лучан біля пам'ятника Тарасу Шевченку та закликають міську владу скеровувати більше коштів на допомогу військовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: