Поділитись:

Головнокомандувач Залужний готує до захисту дисертацію: тема засекречена

Понеділок, 06 листопада 2023, 18:10
Головнокомандувач Залужний готує до захисту дисертацію: тема засекречена

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний готує до захисту дисертацію в Одеській юридичній академії. 

Про це пише УП.Життя.

Тема дисертації засекречена через державну таємницю, але вона пов’язана зі службовою дисципліною, військовослужбовцями і дисциплінарними проступками.

Про це свідчать дані інформаційної системи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти NAQA.Svr, повідомило «Громадське».

І дисертація Залужного, і анотація до неї є державною таємницею у сфері оборони, державної безпеки та охорони правопорядку.

Нагадаємо: Валерій Залужний у статті для The Economist повідомив, що російсько-українська війна стає «позиційною» війною статичних і виснажливих боїв, як у Першій світовій війні, на противагу «маневровій» війні руху і швидкості. Головнокомандувач назвав п'ять пріоритетів у війні з Росією. Під час інтерв'ю The Economist він попередив, що, швидше за все, «глибокого та красивого прориву» у наступі ЗСУ не буде. Натомість Володимир Зеленський, коментуючи статтю Головнокомандувача ЗСУ, зазначив, що Україна не перебуває у патовій ситуації у зв'язку із переходом війни на стадію позиційного виснаження. У тому, що Офіс президента розкритикував головнокомандувача ЗСУ, західні ЗМІ вбачають «яскравий публічний докір», який показує розрив між військовим і цивільним керівництвом в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів