Поділитись:

Всупереч Залужному, Зеленський не вважає ситуацію патовою: президент відреагував на гучну статтю

Субота, 04 листопада 2023, 15:15
Всупереч Залужному, Зеленський не вважає ситуацію патовою: президент відреагував на гучну статтю

Президент України Володимир Зеленський прокоментував статтю Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для The Economist, зазначивши, що Україна не перебуває у патовій ситуації у зв'язку із переходом війни на стадію позиційного виснаження.

Про це глава держави сказав на спільній пресконференції з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві, – повідомляє УНІАН.

Коментуючи статтю Валерія Залужного для The Economist про те, що війна перейшла у позиційну стадію і що це призведе до затягування війни, яке буде вигідно Росії, Володимир Зеленський нагадав, що 24 лютого 2022 року всі говорили, що Україні не довго залишилося триматися і що майже вся країна буде захоплена.

«І були ті чи інші сигнали, умови, що треба все віддати, людей поміняти, Росію визнати, Європу забути, про НАТО не думати. І що таке Україна – немає такої держави, – сказав Зеленський. – Усіх цих голосів я багато чув за ці роки. І я був абсолютно впевнений у нас».

За словами президента, Україна була у більш складній ситуації.

«Але ми дуже вірили, боролися і здобули перемогу... Кілька впевнених хитрощів, практик, військових операцій, і ви пам'ятаєте – Харківський регіон був звільнений, частина, і ви пам'ятаєте, що було у Херсоні. Тому, є складнощі, є різні думки, і я вважаю, що ми не маємо права навіть думати і опускати руки. Бо яка, скажіть мені, альтернатива?» – зазначив він.

На його переконання, якщо Україна гіпотетично віддасть Росії третину держави, то війна не закінчиться: «Це буде тільки початок. Він же цим не закінчить (президент РФ володимир путін, – УНІАН). Ми ж знаємо, що таке заморожений конфлікт. Ми ж для себе зробили висновки».

Зеленський підкреслив, що треба берегти людей.

«Сьогодні минув час – люди втомлені. Всі втомлюються. Всі люди, незалежно від їхнього статусу. Це зрозуміло. Тут нічого такого немає. Але це не патова ситуація. Я ще раз підкреслюю. Ми про це вже говорили. Це не якась новина. Росія контролює небо.... Ми бережемо наших хлопців і дівчат. Коли ми не контролюємо небо, просто кидати, як Росія кидає своїх людей як м'ясо, ніхто не хоче», – додав президент.

При цьому глава держави розповів, як побороти таку ситуацію. Зокрема, він зазначив, що рішення про надання Україні винуватців F-16 вже є, але треба почекати завершення навчання українських пілотів і механіків, тому що це довгий процес.

«Швидкі є рішення. І вони не якісь там космічні, технологічні – протиповітряна оборона. Ми спробували, коли на фронті є ППО, всі чітко розуміють – військові йдуть вперед, біжать, їдуть, використовують техніку. І йдуть ті чи інші контрнаступальні дії», – підкреслив Зеленський.

Глава держави додав, що треба більше співпрацювати з партнерами для посилення ППО і розблокування неба, щоб «дати можливість нашим хлопцям зробити наступальні дії». Також Зеленський заявив, що треба думати про сьогоднішній день, а не про завтра.

Нагадаємо: заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розкритикував резонансну статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для The Economist.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів