Поділитись:

Офіс Президента не задоволений статтею Залужного для The Economis

Субота, 04 листопада 2023, 13:33
Офіс Президента не задоволений статтею Залужного для The Economis

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква прокоментував резонансну статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для The Economist.

З його слів, військові не повинні коментувати для преси обстановку на фронті та робити певні оцінки ситуації, адже це полегшує роботу агресора, – пише ZN.ua.

«Я б найменше, що робив, – це коментував для преси, для відкритої публіки те, що відбувається на фронті, те, що може відбутися на фронті, якісь варіанти. Тому що ми тоді полегшимо роботу агр+-сора», – наголосив заступник керівника ОП.

Зі слів Жовкви, після виходу статті йому телефонував «один із керівників кабінету лідерів».

«Вони в паніці питають: «Що доповідати моєму лідерові? Ви справді в глухому куті?» Ми такого ефекту хотіли досягти цією статтею?» – зазначив Жовква.

Заступник керівника ОП зазначив, що можливо, це був «дуже глибокий якісь стратегічний задум».

«Але мені, наприклад, чесно кажучи, дуже дивно», – додав він.

Нагадаємо: Валерій Залужний у статті для The Economist повідомив, що російсько-українська війна стає «позиційною» війною статичних і виснажливих боїв, як у Першій світовій війні, на противагу «маневровій» війні руху і швидкості. Головнокомандувач назвав п'ять пріоритетів у війні з Росією. Під час інтерв'ю The Economist він попередив, що, швидше за все, «глибокого та красивого прориву» у наступі ЗСУ не буде.

Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що стаття головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного для видання The Economist показує те, наскільки важливе продовження допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів