На Волині затримали прикордонника, який сприяв контрабанді сигарет (фото)

Понеділок, 02 жовтня 2023, 17:29

На Волині начальнику відділення прикордонної служби повідомили про підозру: за хабар він сприяв контрабанді сигарет.

Про це у понеділок, 2 жовтня, повідомили на фейсбук-сторінці Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

«За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику відділення прикордонної служби за фактом отримання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України)», – йдеться у дописі.

За даними слідства, прикордонник вимагав надати йому гроші за можливість безперешкодно транспортувати безпілотниками до Польщі тютюнові вироби. Один ящик контрабандних сигарет він оцінив у майже 50 доларів США.

За грошову винагороду підозрюваний зобов’язувався надати службову інформацію про місця дислокації прикордонних нарядів на ділянці відповідальності Восьмої прикордонної застави та не реагувати у разі виявлення порушень.

Його затримали у порядку ст. 208 КПК України під час отримання понад тисячі доларів США хабаря.

Нині йому обрали запобіжний захід та відсторонили від посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Теруправління ДБР у Львові за оперативного супроводу Управління СБ України у Волинській області та відділу внутрішньої та власної безпеки по 6 прикордонному Волинському загону.

Примітка:
відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: