Поділитись:

Що буде чоловікам, які незаконно перетнули кордон, але хочуть повернутися

Вівторок, 26 вересня 2023, 12:02
Що буде чоловікам, які незаконно перетнули кордон, але хочуть повернутися

Під час воєнного стану перетин кордону для чоловіків від 18 до 60 років обмежений. Водночас тих військовозобов'язаних, які незаконно перетнули кордон, чекає відповідальність.

Про це в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Він наголосив, що це стосуватиметься чоловіків, які вирішили повернутися в нашу державу після вчинення порушення, передає 24 Канал.

Яка відповідальність чекає на порушників перетину кордону

Демченко зазначив, що наразі є спроби незаконно перетнути кордон по зеленій ділянці кордону. Тобто це відбувається поза межами пунктів пропуску.

«Наші військовослужбовці пропускають людей виключно на підставі тих умов і правил, які діють відповідно до постанови уряду, що регламентують перетин кордону для громадян України», – сказав він.

Водночас речник ДПСУ наголосив, що ті військовозобов'язані чоловіки, які перетнули кордон у незаконний спосіб не зможуть уникнути відповідальності за порушення.

Якщо хтось у незаконний спосіб все ж перетнув державний кордон надалі, коли вони повертатимуться, то будуть притягнуті до відповідальності. Це не означає, що якщо людина здійснила таке порушення, вона уникне покарання,
– наголосив Демченко.

Наостанок він зазначив, що у вересні потік людей, які перетинали кордон зменшився порівняно із серпнем. Однак він усе ж ще лишається на високому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів