На Волині, біля пункту пропуску Ягодин, планують збудувати логістичний центр: що там буде (фото)

Четвер, 05 жовтня 2023, 11:16

Волинське підприємство планує розпочати будівництво потужних логістичних терміналів поблизу кордону з Республікою Польщею на ділянці площею 12 гектарів.

Про це повідомили представники підприємства.

Початок будівельних робіт запланований на жовтень 2023 року. Земельна ділянка розташована на території Любомльського району на відстані 5 кілометрів від митного пункту пропуску «Ягодин – Дорогуск».

«Заплановано будівництво терміналів для зберігання кукурудзи, пшениці, соняшнику, сої, заморожених ягід малини, смородини, порічки, полуниці, лохини, рослинних олій та інших продуктів, які потребують тривалого зберігання в охолодженому та замороженому вигляді», – йдеться у повідомленні.

centerДілянки на супутниковому знімку

centerДілянки на загальному супутниковому знімку

Конструкції термінала будуватимуться з підвищеним рівнем термоізоляції з використанням новітніх технологій, що забезпечить надзвичайно енергоощадний режим його експлуатації у порівнянні з альтернативними складськими будівлями. Такі технології будуть вперше застосовуватися в Україні. Усі, кого зацікавить інформація щодо запропонованої логістики, можуть звертатися за контактними телефонами:

  • +380 95 148 93 93;
  • +380 67 148 93 93.

 

 

 

Загальний об'єм терміналів попередньо становитиме 280 000 кубічних метрів. Будівельні роботи заплановано розпочати у першому кварталі 2024 року. Завершити та запустити об'єкт у повноцінну експлуатацію підприємство планує вже у першому кварталі 2025 року.

 

 

В цей час на етапі завершення перебуває розроблення та виготовлення генерального плану та технічної документації на даний об'єкт.

centerДілянки на генеральному плані села Римачі

centerДілянки на карті

Нагадаємо: Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив ТОВ «Волиньхолдінг», дочірньому підприємству Nestle, кредит на суму €42 млн для фінансування інвестицій у розвиток нового виробництва в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: