Поділитись:

У Луцьку активісти просять накласти мораторій на капітальні будівництва під час війни (фото)

Автор: Максим Косюр |
Понеділок, 25 вересня 2023, 14:32
У Луцьку активісти просять накласти мораторій на капітальні будівництва під час війни (фото)

У Луцьку місцеві активісти прийшли на сесію міської ради з проханням скликати громадські слухання щодо витрат на капітальні будівництва під час війни.

Про це повідомив Сергій Рижков на своїй сторінці у фейсбук.

На думку небайдужого лучанина, на такі витрати потрібно накласти мораторій, адже зараз є набагато важливіші питання, які потребують витрат, наприклад, закупівля дронів чи навчання військових.

«Прийшов сьогодні на сесію поговорити з депутатами про те, як ми витрачаємо гроші військових та міське ПДФО. 50 мільйонів – це 2 000 дронів. Ми просимо кликати громадські слухання про те, чи потрібні нам витрати на капітальні будівництва та ремонти, на якісь покращення. Я прошу накласти мораторій на такі витрати. Зробіть громадські слухання, зробіть опитування на сайті міської ради щодо необхідності таких витрат», – каже пан Сергій.

Активісти під міською радоюАктивісти під міською радою

Він додав, що гроші можна спрямувати на підрозділи поліції, які навчають людей керувати дронами, або ж просто закупити дрони для військових. За його словами, за 50 мільйонів можна купити близько дві тисячі таких пристроїв, а це як мінімум мінус стільки ж солдатів з ворожого боку.

До слова, активістів у приміщення міської ради спочатку пускати не хотіли, тому туди викликали правоохоронців. Для того, аби донести свої слова до депутатів, Сергій Рижков зареєструвався на виступ під час сесії, але більшість депутатів цього не підтримали тому він записав відеозвернення, яке опублікував у своїх соцмережах.

Нагадаємо: у Луцьку оголосили тендер на капітальний ремонт бульвару Дружби Народів в районі ЛПЗ за 50 мільйонів. Вже згодом у багатьох містах України активісти вийшли на мітинг проти нецільових витрат у час війни. Зокрема вимагають від місцевої влади спрямувати більше коштів на армію, а не на будівництва стадіонів, зміни бруківки, ремонт будівель та вулиць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024