Поділитись:

У Луцькій райраді хочуть «взятися» за скандального мера Ківерців Ковальчука (фото)

Понеділок, 11 вересня 2023, 11:32
У Луцькій райраді хочуть «взятися» за скандального мера Ківерців Ковальчука (фото)

У Луцькій районній раді підготували проєкт звернення до Президента України та Генерального прокурора, у якому просять правоохоронні органи належно розслідувати всі правопорушення та зловживання, які міг вчинити Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук та його підлеглі, а за необхідності взагалі усунути його з посади.

Про це інформує Волинь UA.

Текст звернення має розглянути найближча сесія, на яку з лав ЗСУ прибуде заступник голови Луцької райради Сергій Сівак.

«Громадськість обурена й вже давно критично оцінила діяльність Ківерцівського міського голови Олександра Ковальчука як посадовця, який цинічно нехтує законодавством України, моральними та етичними принципами й цінностями. Особливо негативне ставлення цей посадовець заслужив у військовослужбовців Збройних Сил України, волонтерів, патріотично налаштованих громадян», – зазначають у документі.

У Луцькій райраді хочуть «взятися» за скандального мера Ківерців Ковальчука (фото) 

Нагадаємо, що скандали з Ківерцівським мером розпочались після оголошення тендерів на будівництво стадіону за 145 мільйонів гривень. Тоді місцеві обурились таким тратам міськради й вимагали витрачати гроші на армію, а не на стадіони. Хоча й справа була резонансна, але договори на будівництво таки уклали. Через це до Ковальчука прийшли поговорити активісти та військовослужбовці, який він і пообіцяв розірвати договір на будівництво стадіону.

Інша резонансна справа з Олександром Ковальчуком – придбання Ківерцівським ЦПСМД дорогого автомобіля й передача його пану Олександру (на баланс Ківерцівської міської ради). Тоді ж і відкрилась ціла епопея щодо посвідчення водія мера, адже виявилось, що він уже багато років кермує автімками без нього.

Через ці та інші гучні історії довкола мера Ківерців депутати Луцької райради пропонують у зверненні таке:

  • вжити усіх заходів для забезпечення конституційних прав та свобод в Ківерцівській територіальній громаді, в тому числі щодо належної фінансової підтримки заходів захисту Вітчизни та припинення нераціонального витрачання коштів в період воєнного стану на дорогі авто, безглузді ремонти тощо;
  • здійснити дії щодо припинення фінансових зловживань Ківерцівським міським головою, а при необхідності – усунення його із займаної посади;
  • забезпечити правоохоронними та контролюючими органами належного розслідування всіх порушень та зловживань, вчинених Ківерцівським міським головою Олександром Ковальчуком та його підлеглими.

Нагадаємо: у своєму новому відео блогер та волонтер Сергій Стерненко розкритикував роботу та марнотратство міського голови Ківерців Олександра Ковальчука, який розповідав, що наші військові усім забезпечені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів