Поділитись:

«Бруківка від куль не рятує»: в містах України пікетують проти нецільових витрат (фото)

Субота, 16 вересня 2023, 21:42
«Бруківка від куль не рятує»: в містах України пікетують проти нецільових витрат (фото)

В багатьох містах України активісти вийшли на мітинг проти нецільових витрат у час війни. Зокрема вимагають від місцевої влади спрямувати більше коштів на армію, а не на будівництва стадіонів, зміни бруківки, ремонт будівель та вулиць.

У Луцьку пікетували проти капремонту бульвару Дружби Народів за 50 мільйонів гривень. 

Біля Львівської ОВА мітингувальники вимагали припинити усі некритичні витрати: на будівництва стадіонів, перекладання бруківки та ремонт доріг. Кошти варто скерувати на ЗСУ.

Фото із соцмереж Святослава ЛітинськогоФото із соцмереж Святослава Літинського
 

Волонтер Святослав Літинський повідомив, що написав лист до начальника Львівської ОВА Максима Козицького та Юрія Бучка про створення робочої групи, яка б переглянула оголошені тендери, визнала їхню некритичність та зупинила всі з них, які некритичні.

«Попередній пікет відбувся одночасно з 60 іншими особами. І ми отримали добрий результат. Тендер на спортивні споруди на 96 млн було скасовано. Вчора я опублікував список інших некритичних тендерів по області на 5 мільярдів гривень: капремонт місцевих доріг, проведення каналізації в селах, де її ніколи не було і тд. Якщо за один пікет нам вдалося виграти для армії 96 мільйонів, то для виграшу в 5 мільярдів нам треба лише 52 тижні. Лише 1 рік. Щотижня виходити на пікет», – написав Святослав Літинський.

Як повідомив Святослав Літинський, участь у мітингу 15 вересня взяли приблизно 100 людей. Ніхто із представників Львівської ОВА до пікетувальників не вийшов.

Також третій тиждень поспіль до Одеської міської ради виходять люди, які виступають проти нецільових витрат бюджету, зокрема, проти тендерів на реконструкцію Київсього районного суду та реставрацію Театру юного глядача, – зазначає Інтент. 

«Бруківка від куль не рятує»: в містах України пікетують проти нецільових витрат (фото) 

За словами мітингувальників, поки що належної реакції немає як від місцевої, так і від центральної влади.

Наголошують, що після того, як Одеська міська рада ухвалила виділення 106 мільйонів на ремонт Київського райсуду, керівниця благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова анонсувала пікет під Одеською міською радою. 

«Хлопці, які зараз віддають своє життя на фронті, вибачте нас. Мені ніколи не було в житті так соромно за місто, в якому я народилася. Але якщо я зможу хоч щось змінити, я буду це робити до останнього», – написала волонтерка.

Одиночний пікет одеської волонтерки перетворився на масовий мітинг через бажання одеситів підтримати волонтерку. На акцію прийшли понад 100 людей.

Зазначають, що Одеський міський голова Геннадій Труханов тиждень не виходив до мітингувальників й вирішив поспілкуватись з ними лише 5 вересня. Міський голова спробував переконати одеситів у тому, що міська рада своєчасно й повною мірою виконує усі прохання щодо допомоги військовим, тож містяни можуть не хвилюватися щодо виділення грошей на інші заходи.

Біля КМДА учасники пікету вимагають, щоб «місцева влада не крала гроші на різних непотрібних «бруківках», а відправляла гроші на ЗСУ». 

«Бруківка від куль не рятує»: в містах України пікетують проти нецільових витрат (фото) 

У жовтні Київрада буде голосувати за бюджет міста на 2024-й рік. За його формування також відповідають чиновники КМДА. Кілька десятків мітингувальників вишикувалися рядами під стінами адміністрації з українськими прапорами та плакатами. Вони вигукували «Гроші на ЗСУ».

Також напередодні кілька десятків людей зібралися під стінами міської ради Тернополя з вимогою збільшити фінансування оборони з місцевого бюджету до 15%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів