Чи є в США ракети ATACMS для України (відео)

Четвер, 10 серпня 2023, 21:50

Вже тривалий час Україна чекає від США рішення по передачі ракети великої дальності ATACMS. Про передачу цих ракет політики США вже тривалий час просять Президента США Джо Байдена.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» військовий аналітик Сергій Грабський розповів з чим може бути пов’язане затягнення цього рішення.

Сергій Грабський зазначив, що за його власним припущенням він може провести певні паралелі з поставками ракети великої дальності від інших країн.

«Франція, передала нам 80 ракет SCALP, здається чому не 100, чому не 200, чому не 500. А відповідь проста, тому що у Франції всього навсього 400 цих ракет. І фактично вона нам передала, якщо так подивитися, 20% цих ракет», – каже він.

Військовий аналітик зазначив, що останні 30 років світ не готувався до такої війни. І тих самих ракет ATACMS банально може бути небагато. І тут вступає у силу фактор колективної відповідальності США, вона просто не мають права оголити запаси аби забезпечити потреби України.

«Можливо, зараз йдеться про розгортання виробництва ATACMS, щоб більш старі типу передавались нам, а на їх місце поступали нові», – каже аналітик.

Проте Сергій Грабський зазначив, що не варто робити ставки на якісь конкретні види зброї. Адже Україні допоможе лише комплексний підхід і комбінування різних видів озброєння аби ефективно перемагати ворога.

Детальніше у відео:

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: