Петиція про сморід в Луцьку набрала потрібну кількість голосів

Середа, 09 серпня 2023, 16:25

Петиція про виявлення та усунення причини смороду у Луцьку набрала необхідну кількість підписів містян.

Станом на 16:00 год 9 серпня 2023 року петицію підписали 305 осіб з 300 необхідних.

31 липня 2023 року Ольга Дудач розмістила на сайті E-Dem петицію, в якій вимагала вжити заходів для припинення смороду у Луцьку, який періодично накриває місто з 2017 р. 

Аби петицію розглянули у міській раді, вона мала зібрати 300 підписів упродовж 14 днів. До кінця збору підписів залишилося ще 5 днів, проте її вже підписали 305 осіб з 300 необхідних. Тож звернення повинне бути розглянуте депутатами і лучани отримають відповідь на нього.

До слова, у Луцьку мешканці районів ЛПЗ, Володимирської, Львівської, Вересневого та навіть прилеглих до Луцької громади населених пунктів направили 410 скарг на неприємний запах у місті. 

Директорка відділку екології Луцькради Оксана Лисак повідомила, що зараз вони проводять спільну роботу з Боратинською громадою, аби ліквідувати жахливий запах. Міський голова дав дорученнянаписати заяву у Нацполіцію, аби та відкрила кримінальне провадження. На його думку, це надасть контролюючим органам можливість проводити необхідні перевірки. 

Нагадаємо: на початку червня повідомляли, що призупинення роботи підприємства «Біо Пек» на території Гнідавського цукрового заводу, ймовірно, є причиною жахливого запаху у місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: