Поділитись:

У Луцьку скаржаться на сморід: міська рада звернеться в поліцію

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 08 серпня 2023, 09:57
У Луцьку скаржаться на сморід: міська рада звернеться в поліцію

У Луцьку мешканці районів ЛПЗ, Володимирської, Львівської, Вересневого та навіть прилеглих до Луцької громади населених пунктів направили 410 скарг на неприємний запах у місті. 

Про це повідомили під час розширеної наради з Луцьким міським головою. 

Директорка відділку екології Луцькради Оксана Лисак повідомила, що зараз вони проводять спільну роботу з Боратинською громадою, аби ліквідувати жахливий запах. 

«410 звернень з 1 травня по 6 серпня нам надійшло 300 звернень з південних районів міста. Ми передали їх на Боратин. Зараз у Боратинській громаді створили комісію для виявлення і припинення смороду у місті. Вже перше засідання комісії відбулось з представниками Гнідавського цукрового заводу та «Біопек», через які, ймовірно, й виникає на півдні міста неприємний запах», – розповіла пані Оксана.

За словами директорки, нещодавно в районі ЛПЗ виявили перевищення у чотири рази вмісту аміаку в повітрі. Найближчим часом працівники контролюючих органів матимуть необхідні протоколи досліджень, які будуть підставою для їх діяльності, адже зараз вони не мають необхідних повноважень. 

Очільниця відділу екології також повідомила, що згадані підприємства проводили власний моніторинг, але його результати жодних порушень не показали. Міський голова дав доручення пані Оксані написати заяву у Нацполіцію, аби та відкрила кримінальне провадження. На його думку, це надасть контролюючим органам можливість проводити необхідні перевірки. 

Нагадаємо: у Луцьку встановили тимчасовий мораторій на доступ до потужностей комунального підприємства «Луцькводоканал» в частині централізованого водопостачання та водовідведення для об’єктів, що знаходяться поза межами Луцької громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024