Поділитись:

Під №1 – тато: у лісі біля Луцька їздять на велосипедах у пам'ять про загиблого Героя «Мартенза» (фото)

Неділя, 23 липня 2023, 15:03
Під №1 – тато: у лісі біля Луцька їздять на велосипедах у пам'ять про загиблого Героя «Мартенза» (фото)

У Воротнівському лісі відбувається Чемпіонат України зі спортивного орієнтування на велосипедах, присвячений загиблому на війні Герою з Луцька Олександру Мартинюку

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу.

Олександра Мартинюка знали багато лучан. Він був дуже активним і в громадському, і в спортивному житті Луцька. Все життя Олександр змагався: був першим в легкій атлетиці, велоспорті, спортивному орієнтуванні, інших екстремальних видах спорту. Він бігав усі марафони й напівмарафони, і не лише на Волині. Останній пробіг торік у грудні. Він же був і одним з ініціаторів велопробігів в області. Брав участь у вишкільних змаганнях, як от «Доброволець».

Після загибелі Олександра Мартинюка, також відомого як «Мартенз», у Луцьку в пам'ять про нього організовують різноманітні спортивні заходи. Таким став і Чемпіонат України зі спортивного орієнтування на велосипедах.

Учасником змагань з номером 1 став тато Героя – Ксенофонт Мартинюк – йому надали право відкриття і старту Чемпіонату.

Захід триває упродовж двох днів – 22-23 липня. Він зібрав понад 80 учасників.

Під №1 – тато: у лісі біля Луцька їздять на велосипедах у пам'ять про загиблого Героя «Мартенза» (фото)Під №1 – тато: у лісі біля Луцька їздять на велосипедах у пам'ять про загиблого Героя «Мартенза» (фото)Під №1 – тато: у лісі біля Луцька їздять на велосипедах у пам'ять про загиблого Героя «Мартенза» (фото)Під №1 – тато: у лісі біля Луцька їздять на велосипедах у пам'ять про загиблого Героя «Мартенза» (фото)Під №1 – тато: у лісі біля Луцька їздять на велосипедах у пам'ять про загиблого Героя «Мартенза» (фото)Під №1 – тато: у лісі біля Луцька їздять на велосипедах у пам'ять про загиблого Героя «Мартенза» (фото)Під №1 – тато: у лісі біля Луцька їздять на велосипедах у пам'ять про загиблого Героя «Мартенза» (фото)Під №1 – тато: у лісі біля Луцька їздять на велосипедах у пам'ять про загиблого Героя «Мартенза» (фото)

Олександр Мартинюк Олександр Мартинюк "Мартенз"
 

Головні організатори – представники Федерації спортивного орієнтування України – багато згадують і розповідають про Героя, переказують спогади близьких людей.

«Друзі називали Олександра Мартинюка людиною, яка змінювала світ і Україну своїм ставленням до життя і, найголовніше, – вчинками», – йдеться в дописі.

Нагадаємо: військовий з 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, лучанин Олександр Мартинюк потрапив на розтяжку. Був у лікарні, але так і не вийшов із коми і помер 8 жовтня. У Луцьку прощалися із захисником України 11 жовтня. Його поховали на Алеї слави на цвинтарі у Гаразджі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів