Поділитись:

Лучани поділилися спогадами про загиблого на війні поліцейського Олександра Мартинюка (відео)

Субота, 15 жовтня 2022, 17:53
Лучани поділилися спогадами про загиблого на війні поліцейського Олександра Мартинюка (відео)

Днями Луцьк попрощався із захисником Олександром Мартинюком, який довгий час працював у місцевій патрульній поліції.

«Сила правди» записала спогади близьких про те, яким він був у житті.

Його друзі кажуть, що він був людиною, яка змінювала світ і Україну своїм ставленням до життя і, найголовніше, – вчинками.

Все життя Олександр змагався: був першим в легкій атлетиці, велоспорті, спортивному орієнтуванні, інших екстримальних видах спорту. Він бігав усі марафони й напівмарафони, і не лише на Волині. Останній пробіг торік у грудні. Він же був і одним з ініціаторів велопробігів в області. Брав участь у вишкільних змаганнях, як от «Доброволець».

«Він завжди був лідером, він завжди був на вістрі всіх подій. Якщо хтось питає: де Мартин? Він завжди був там. Він бив ворогів до останнього», – розповідає друг дитинства Іван Мирка.

Він першим пішов у 2014 році на війну, у тоді ще 51-у окрему механізовану бригаду (нині вона – 14, – авт.).

Повернувшись зі Сходу, взявся допомагати патрулювати вулиці громадському формуванню «Самооборона Волині».

«Дуже справедлива, напрочуд чесна людина. Таких дуже мало», – відгукується про Мартинюка самооборонівець, нині теж військовий Олександр Ніколайчук.

Олександр Мартинюк одним із перших пішов в нову патрульну поліцію і далі змагався вже зі злочинцями.

«Надзвичайно принципова людина, загострене почуття справедливості. Мабуть, такого ні в кого нема. Дуже людина світла, завжди посміхався. Таких одиниці. Реально, одиниці. Дуже шкода, насправді. Дуже», – згадує колега з патрульної поліції Сергій Бадалян.

З кінця лютого Олександр Мартинюк знову одягнув піксель. Звільняв Харківщину. Під час бойового завдання потрапив на ворожу розтяжку. Був у лікарні, але так і не вийшов із коми. Помер 8 жовтня.

З Олександром Мартинюком прийшли попрощатися сотні лучан. Його поховали на центральній алеї міського кладовища в Гаразджі. Герою було 37 років.

Нагадаємо, що напередодні Дня захисників і захисниць України, свята Покрови та 80-річчя створення УПА, у Ковелі з’явилися білборди зі світлинами полеглих у 2022 році захисників. А на бульварі Лесі Українки розгорнута виставка «Героям Слава», де вже зібрані разом 34 фото ковельчан, які воювали та загинули за Україну в період з 2014 по 2022 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів