Поділитись:

Пів сотні лучан бігли естафету в пам'ять про загиблого Героя Олександра Мартинюка (фото)

Субота, 07 січня 2023, 18:39

7 січня військовому з Луцька Олександру Мартинюку мало б виповнитися 38 років. Щороку у цей день він біг дистанцію, яка дорівнювала його віку. Цього року бігли замість Олександра його друзі, рідні та колеги.

Про це розповіла організаторка забігу Лідія Гонтар, – повідомляє Суспільне.

Пів сотні людей між собою розділили 38 кілометрів. Кожен біг дистанцію, яку здатен був подолати.

 

Учасники бігли 7 січня, у День народження Олександра Мартинюка><span class=Учасники бігли 7 січня, у День народження Олександра Мартинюка
 

«Серед друзів Сашка є дуже багато спортсменів. По можливості ділимо 38 кілометрів між собою і записуємо дистанцію на спортивний годинник, який підсумує, і далі ця дистанція буде опублікована на спецдодатку, де Сашко публікував всі свої тренування, аби всі могли подивитися, лишити відгук», – каже організаторка.

Естафету влаштували в Центральному парку Луцька><span class=Естафету влаштували в Центральному парку Луцька
 

Як розповів учасник естафети Богдан Климко, який подолав десять кілометрів дистанції, Олександр, обожнював біг. Вів активний спосіб життя – займався туризмом, спортивним орієнтуванням.

Загиблий військовослужбовець Олександр Мартинюк><span class=Загиблий військовослужбовець Олександр Мартинюк
 

Прийшли підтримати учасників батьки і рідна сестра Олександра – Оксана Шепаткова. Вона каже: брат завжди вболівав за Україну, у 2014-му пішов захищати Україну від російської агресії на сході країни. Згодом пішов служити у патрульну поліції.

Учасники забігу, рідні та друзі Олександра><span class=Учасники забігу, рідні та друзі Олександра
 

«Він завжди хотів змінювати Україну на краще. 24 лютого, коли почалася збройна агресія, він відпрошувався у батьків, два дні пішло на те, щоб відпроситися. 26 лютого був у військкоматі і відправився у військову частину», – пригадує Оксана.

 

Забіг тривав чотири години. Переможців, каже організаторка, не визначали. Усі пів сотні учасників прийшли, щоб разом згадати Олександра Мартинюка та дати продовження його традиції – додати дистанцію довжиною в кількість прожитих років.

Нагадаємо: військовий з 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, лучанин Олександр Мартинюк потрапив на розтяжку. Був у лікарні, але так і не вийшов із коми і помер 8 жовтня. У Луцьку прощалися із захисником України 11 жовтня. Його поховали на Алеї слави на цвинтарі у Гаразджі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів