Поділитись:

Перекваліфікували у кримінал: у Луцьку судять жінку, яка переїхала собаку біля Яровиці (відео)

Четвер, 20 липня 2023, 22:19
Перекваліфікували у кримінал: у Луцьку судять жінку, яка переїхала собаку біля Яровиці (відео)

У Луцькому міськрайонному суді 20 липня відбулось чергове засідання у справі про наїзд лучанки автомобілем на собаку.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

Нагадаємо, що цей інцидент трапився 14 червня у дворі ЖК «Яровиця». Тоді водійка на синьому кросовері Nissan Rogue виїжджала з двору і переїхала пса. Відомо, що жінка покинула місце ДТП, а пес, на жаль, загинув. Тоді правоохоронці склали на громадянку два адмінпротоколи. Йдеться про порушення ПДР, що спричинили пошкодження транспортних засобів, а також залишення місця ДТП.

На минулий суд, який відбувся 6 липня, Дарія Чижик не з’явилася. Тоді суддя Віталій Ковтуненко зобов’язав її прибути на наступне засідання 20 липня в обов’язковому порядку. До суду прибули всі учасники судового процесу, окрім одного зі свідків. Це працівник патрульної поліції. Засідання розпочали і суддя зачитав протокол.

На запитання судді, чи визнає жінка свою провину, вона відповіла ствердно.

Також суддя поцікавився у підсудної, чи відчула вона наїзд на тварину. Жінка пояснила все так: «Не відчула. Справа в тому, що там я була впевнена, що я наїхала на бровку».

Також Дарія Чижик пояснила, чому залишила місце ДТП. Жінка розповіла, що оскільки вона була переконана, що наїхала на бордюр, то і поїхала далі по справах. Стверджує, що ніяких звуків, чи гавкоту не чула. Зокрема, в залі суду був присутній ще й свідок. Патрульний поліцейський Віталій Горілко дав свідчення по цій справі та розповів, як йому повідомили про інцидент з собакою. 

Заслухавши усі покази та переглянувши всі матеріали справи, суддя Віталій Ковтуненко постановив: ВІТАЛІЙ КОВТУНЕНКО, СУДДЯ ЛУЦЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ 5548 00:18 Адміністративне провадження по даній справі закрити. Суд відправив матеріали справи прокурору, оскільки в діях особи вбачає ознаки кримінального правопорушення.

А саме частина 3 статті 299 – це стаття про жорстоке поводження з тваринами. Дарії Чижик може загрожувати позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо: волинські зоозахисники вимагали покарати водійку, яка переїхала собаку, за жорстоке поводження з тваринами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02