Поділитись:

Скандальна стоматполіклініка у Луцьку лишилась без директора: що там відбувається (фото)

Автор: Максим Косюр |
Вівторок, 18 липня 2023, 11:15
Скандальна стоматполіклініка у Луцьку лишилась без директора: що там відбувається (фото)

В.о директора КП «Луцька міська стоматологічна поліклініка» Іван Примачук звільнився з посади тимчасового очільника за власним бажанням. Зараз його обов'язки виконує Любов Яковчук-Качмар.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» дізнавалися, чому колишній керівник пішов з посади та коли для стоматполіклініки оберуть нового директора.

Раніше ми писали про те, що у робочому колективі міської стоматполіклініки розгорівся скандал після призначення нового медичного директора – Любові Яковчук-Качмар. Вона почала висувати чимало претензій до працівників та тодішньої директорки Світлани Черниш. Лікарі з цим не погодились й написали скаргу на адресу начальника управління охорони здоров'я Луцької міської ради Володимира Лотвіна. Проте рух цій скарзі не дали. Наші джерела у поліклініці розповідали, що пані Яковчук постійно скаржилась у «високі кабінети», аби посісти крісло керівниці закладу.

До слова, Любов Яковчук зареєстрована як ФОП та є власницею стоматологічної клініки «Свята Аполонія», що в Луцьку на проспекті Відродження. Для чого власниці приватної стоматологічної клініки переходити в комунальну сферу, питання цікаве. Зі слів лікарів, однією з причин є захмарна заробітна плата, яку свого часу встановили для теперішньої очільниці.

Стоматологія «Свята Аполонія»Стоматологія «Свята Аполонія»

Через шквал крити й звинувачень Світлана Черниш вирішила звільнити крісло директорки. За словами жінки, так вона хотіла спростити життя і собі, і колегам, адже не могла дивитися, як її постійно поливають брудом. Після цього призначити тимчасового очільника Івана Примачука, до якого вже не було жодних зауважень, проте через півроку роботи той теж написав заяву на звільнення. У коментарі нашим журналістам він пояснив, що більше не керуватиме поліклінікою через стан здоров'я.

«Так, я написав заяву через стан здоров'я. Більше не виконуватиму своїх обов'язків тимчасового директора. Проте продовжую працювати на посаді завідуючого відділень, але зараз пішов у відпустку», – каже пан Примачук.

Іван ПримачукІван Примачук

На його місце призначили вже згадану Любов Яковчук-Качмар, яка розповіла нам, що для неї це було несподіванкою і вона цього не очікувала. Працюватиме вона поки не оберуть постійного директора.

«Поки тут немає що коментувати, для мене це цілковита несподіванка. Я зраз тільки декілька днів на цій посаді, тому ще нічого сказати не можу. Ексдиректор звільнився за власним бажанням через стан здоров'я», – повідомила жінка.

Любов ЯковчукЛюбов Яковчук

Очільник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Володимир Лотвін зазначає, що на цю посаду оголошуватимуть конкурс. Поки вони призначили тимчасового керівника, а остаточний директор стоматполіклініки може з'явитися десь через 2 місяці, коли закінчиться конкурс.

«Пан Іван написав заяву про звільнення за станом здоров'я. Ми призначили тимчасову керівницю Любов Яковчук. Зараз займаємося організацією проведення конкурсу на цю посаду. Збираємо комісію, потім заявки від кандидатів і прийматимемо рішення. Орієнтовно це займе десь два місяці», – пояснює Володимир Лотвін.

Володимир ЛотвінВолодимир Лотвін

На сайті управління охорони здоров'я з'явилась інформація про те, що до складу конкурсної комісії, яку ще формують, мають увійти шість людей:

  • два представники управління охорони здоров’я Луцької міської ради;
  • два представники трудового колективу комунального підприємства «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка», обрані на загальних зборах трудового колективу;
  • два представники громадських об’єднань у сфері охорони здоров’я відповідного функціонального спрямування та/або у сфері запобігання корупції й антикорупційної діяльності (за умови реєстрації таких громадських об’єднань не менш як за два роки до дати рішення про проведення конкурсу) та/або незалежні експерти у сфері охорони здоров’я.

Зараз в управлінні просять Громадську раду та стоматполіклініку надати відповідні пропозиції щодо кандидатів до складу конкурсної комісії. Зробити можна це протягом 15 днів з моменту публікації заяви про пошук нового директора (до 20 липня).

Нагадаємо: за півроку під новим керівництвом доходи Луцької міської стоматполіклініки збільшилися на більше ніж 300 тисяч гривень. Вже ексочільнику Івану Примачуку вдалося трохи оновити матеріально-технічну базу, хоч ще заплановані закупівлі на майбутнє, та підвищити зарплату лікарям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024