Поділитись:

У Луцьку в поліклініках дітям почали видавати йодид калію

Середа, 28 червня 2023, 15:25
У Луцьку в поліклініках дітям почали видавати йодид калію

У Луцьку педіатри та сімейні лікарі почали видавати таблетки йодид калію. Цей препарат вживається, аби нейтралізувати дію радіоакивного йоду на організм. 

Про це повідомили журналісти ВСН. 

Директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська пояснила: видавати йодид калію почали ще минулого тижня, після відповідного розпорядження Управління охорони здоров’я Волинської ОДА:

«Ми даємо не тільки таблетки, а й інформаційні брошури, якими нас забезпечили представники Центру громадського здоров’я, аби максимально інформувати громадян, при яких умовах і як саме потрібно прийняти цей препарат. Радимо, щоб таблетка завджи була у близькому доступі, краще носити її з собою, наприклад, в гаманці».

Юрій Легкодух, керівник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, розповів, що педіатри та сімейні лікарі видають йодид калію, аби підготуватися до можливої загрози: 

«Ми постійно моніторимо ситуацію із наявністю йодиду калію в закладах охорони здоров’я, а педіатри та сімейні лікарі, своєю чергою, видають цей препарат пацієнтам, щоб бути напоготові в разі радіаційної загрози. Водночас ми наголошуємо: приймати йодид каліб просто так, без необхідності, категорично заборонено. Лише після офіційної вказівки влади».

В управлінні охорони здоров’я Луцької міської ради також підтвердили, що препаратом забезпечили всі заклади охорони здоров’я, аби люди у випадку небезпеки не шукали його по аптеках у паніці.

«Ми препарат отримали, дефіциту немає, роздаємо громадянам, щоб були підготовлені до можливого радіаційного викиду», – додав начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024