Поділитись:

У Луцьку магазин продає техніку з російськими документами (відео)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 07 липня 2023, 09:52
У Луцьку магазин продає техніку з російськими документами (відео)

У Луцьку в мережі магазинів «Comfy» знайшли техніку з російськими сертифікатами якості, які видані у розпал повномасштабного вторгнення.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Жителі міста купили у магазині фен марки «Philips» та виявили у коробці, окрім звичайних документів, ще й російський сертифікат якості, де зазначена дата перевірки техніки – 17 листопада 2022 року. До того ж, орган, що здійснював перевірку знаходиться у столиці країни-агресорки. З цими документами небайдужі лучани звернулись до журналістів, а ті повернулись у магазин за роз'ясненням. 

«Перепрошую, але у нас зараз йде війна і до нас звертаються ваші ж покупці та обурюються, що на прилавках магазину знаходиться продукція з росії. Ми хочемо дізнатися, коли вона заїхала до вас, коли саме прибула на прилавки?» – запитує журналістка.

Звичайний продавець-консультант не зміг прояснити ситуацію довкола російських сертифікатів, тому покликав «старшого» у магазині. Тим часом журналісти вирішили перевірити, чи є в інших коробках цієї марки такі ж документи, проте їх не виявили. До слова, у продукції не було взагалі ніяких сертифікатів якості, навіть українських. 

Старший продавець пояснив, що компанія «Philips», яка й виготовила згадані фени, не має потужностей на росії, а сертифікати якості зовсім не російські, вони належать «Євразійському союзу».

«Ця продукція не російська, компанія не має там потужностей, а сертифікат якості належать «Євразійському союзу», куди входять і Казахстан, і Вірменія та декілька інших країн. Також ми маємо офіційну відповідь від компанії щодо цих сертифікатів», – каже працівник магазину. 

У відповіді ж фірми йдеться про те, що такий сертифікат – це єдиний документ якості, що визнається на території усіх країн-учасниць Євразійського союзу, оскільки вони погодились на членство саме на таких умовах. Крім того, там повідомляють і про зміну виробничих ліній компанії, а це означає, що техніка до нас надходитиме без сертифікатів якості у заводському пакуванні. 

Старший продавець розповів, що вони самостійно вилучають з коробки документи Євразійського союзу, проте через людський фактор не змогли дістати їх усі. Також він обмовився, що згадані документи видані до повномасштабного вторгнення, хоча на папері стоїть дата – листопад 2022 року. На прохання журналістів, працівники магазину відмовились показати накладні на цю техніку та розповісти, коли такий товар заїхав на територію України.

Нагадаємо: у Луцьку гіпермаркет «Там-Там» звинуватили у продажі білоруських товарів, проте адміністрація звинувачення відкидає та називає це звичайним вкидом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів