Поділитись:

Магазини у Луцьку можуть не інформувати про продаж товарів з росії

Автор: Максим Косюр |
Середа, 28 червня 2023, 12:05
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Міська рада скасувала своє рішення, яким рекомендувала луцьким підприємцям обмежити договірні зобов'язання з російськими виробниками, а також інформувати покупців про ці товари, маркуючи їх спеціальною позначкою «Товари з російської федерації»

Таке рішення ухвалили на сесії Луцької міської ради у середу, 28 червня.

Це пов'язано з тим, що в Україні діє постанова Кабінету міністрів України «Про застосування заборони ввезення товарів з Російської Федерації», яка вводить повну заборону на ввезення в Україну товарів з країни-агресорки, тому в таке рішення міськради є вже не актуальним.

«Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» відбулась перевірка результативності рішення Луцької міської ради від 26.02.2015 № 71/25 «Про додаткові заходи щодо підтримки українського виробника». Згідно з висновками перевірки, виникла потреба скасувати відповідне рішення, адже воно втратило свою актуальність», – йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо: у луцькому «Там-Тамі» торгували російськомовними книжками. Про це написала обурена жителька міста в одній з тематичних фейсбук-спільнот, де й прикріпила фотодокази. Незадовго до того гіпермаркет звинуватили у продажі білоруських чипсів, проте адміністрація назвала це вкидом та дезінформацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024