Поділитись:

У Луцьку змагалися за першість на чемпіонаті України з автомодельного спорту (відео)

П'ятниця, 30 червня 2023, 22:09
У Луцьку змагалися за першість на чемпіонаті України з автомодельного спорту (відео)

У Луцьку в Центрі позашкільної освіти розпочався Чемпіонат України з автомодельного спорту. Він триватиме 3 дні. Хлопці та дівчата з 5 областей України змагатимуться за першість у цьому унікальному виді спорту.

На унікальному чемпіонаті побували  журналісти телеканалу «Конкурент TV»

Керівниця навчального закладу Оксана Філіпчук впевнена, що такий вид спорту потрібно розвивати якомога більше. 

«Сьогодні ми стараємось надати максимальних зусиль для того, щоб такий вид спорту, як автомодельний спорт, якому ви присвячуєте своє життя, розвивався», – зазначила під час виступу Оксана Філіпчук.

На третій етап чемпіонату України з трасового автомодельного спорту прибуло чимало учасників зі всієї країни.

Гліб приїхав до Луцька із Чернігова У його руках уже кілька нагород, а також досвід на чемпіонатах світу.

«Суперників, звісно, маю, бо ніколи не можна занадто вірити в себе. Буду намагатися виграти, а там подивимось. Виграв перший Чемпіонат України у 9 років. Згодом почались регулярні виграші. Пів року тому з'їздив на Чемпіонат Європи в Італію», – розповів Гліб. 

Бере участь у всеукраїнському чемпіонаті і 9-річна волинянка Анна. Дівчинка займається трасовим автомодельним спортом уже 3 роки. За цей час – уже має перші місця на змаганнях. Однак нині сумнівається, що вдасться вибороти перемогу.

Особливість цього спорту у тому, що спортсмен має самостійно сконструювати автомодель, зібрати її потрібно власноруч. Далі самостійно керує самохідними моделями авто. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів