Поділитись:

Співають та лущать горіхи біля під'їзду: чотири пенсіонерки з Луцька допомагають ЗСУ (фото)

П'ятниця, 30 червня 2023, 21:07
Співають та лущать горіхи біля під'їзду: чотири пенсіонерки з Луцька допомагають ЗСУ (фото)

У Луцьку чотири бабусі вже який місяць поспіль невтомно лущать горіхи у дворі багатоповерхівки для допомоги ЗСУ. 

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» дізнавались, кому прийшла ідея долучитися до такої справи та куди передають все зроблене.

Лучанка Людмила Мельник наймолодша серед своїх подруг. Їй – 65. Вона каже, що займатися цією справою розпочали нещодавно, а ідея спала на думку її «колезі по цеху».

«Почалося з того, що пані Ніна десь дивилася передачу і побачила, як горішки лущать і пакують в пакетики енергетичні. І вона собі почала робити. Ми спілкуємося і кажемо: «Що робите?», а вона: «Горішки «щолкаю». І там хтось мав 100 грамів, хтось мав 200 грамів. Хтось мав 20 штук горішків, і почали отако зносити, зносити, зносити. І потім волонтери під'єдналися. В неї син працює волонтером і запропонував: «Чи не будете бити горішки?». Вона каже: «Буду! І подружок приєднаю». І ось підключила нас і отак почалося», – поділилася Людмила Мельник. 

Ініціаторка цієї справи, 74-річна лучанка Ніна Лопушан, розповідає, що лущення горіхів – не єдине, чим вона з подругами допомагали

«Ми вже місяців два цим займаємося. І баночки збирали, бо треба було, і баночки на свічки, бо бачили, що свічки роблять. Сушку збирали», – каже пані Ніна. 

Детальніше – у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів