Поділитись:

Фонд, заснований волинянином, передав ЗСУ партію вантажівок (фото, відео)

П'ятниця, 09 червня 2023, 11:22
Фонд, заснований волинянином, передав ЗСУ партію вантажівок (фото, відео)

Зусиллями волонтерів і спільної взаємодії Біржі Благодійності «ДоброДій», Благодійного фонду «Сучасна Україна», який заснував волинянин Володимир Гавриш, волонтерської групи Front-Art, представників соціально відповідального українського бізнесу – ConcordBank, у співпраці та координації з Начальником Волинської військово-цивільної адміністрації Юрієм Погуляйком, військова частина А0598 ЗСУ отримала шість одиниць вантажної техніки виробництва MAN SEA,  Volvo Group, Scania та DAMM. 

Про це повідомила пресслужба Благодійного фонду «Сучасна Україна».

Перші чотири вантажівки були передані на центральній площі Національного музею історії України у Другій світовій війні в Києві. Ще дві перебувають в дорозі до України. і після прибуття та проведення всіх належних регламентних робіт також будуть доставлені захисникам. 

Вся техніка була придбана і доставлена до України з Норвегії, Німеччини та Польщі. Загальна вартість всієї переданої військовим техніки становить понад 8,5 млн грн, а головне її призначення – посилення ефективності транспортування бойових комплектів та іншої військової техніки, яку постачають Україні західні партнери в рамках підготовки до контрнаступу Збройних сил України. 

Начальник Центрального управління забезпечення військової техніки Озброєння Командування Сил логістики Збройних сил України Андрій Бур’ян наголосив на цінності переданої волонтерами техніки та вручив особисті подяки благодійникам від Головнокомандувача Збройних сил України, генерала Валерія Залужного.

Президент Фонду «Сучасна Україна», нововолинець Володимир Гавриш зазначив, що за час роботи благодійного фонду для потреб військових та допомоги цивільному населенню вдалось залучити допомоги на більше як 22 мільйони гривень.

«Налагоджена тісна співпраця з міжнародними інституціями, однак, коли ми закликаємо наших партнерів і весь світ не втомлюватись допомагати Україні, то першими ж маємо подавати в цьому приклад.

Наш фонд доставив на передову з початку війни майже 50 різних транспортних засобів, серед яких швидкі, позашляховики, мікроавтобуси. Тепер це вантажівки. Їх не просто було транспортувати і ще складніше знайти. Але завдяки підтримці партнерів і відчайдушності наших волонтерів, сьогодні вони тут, в Україні. Бо кожен, хто долучився до їх придбання, розуміє, зараз – це колеса наступу, а завтра – омріяної всіма Перемоги. Нехай служать і допомагають країні повертати своє», – сказав Володимир Гавриш.

Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко додав, що це не перша спільна взаємодія з благодійниками та фондом «Сучасна Україна». Але ця допомога певною мірою унікальна, оскільки працює для ключової в нинішніх умовах задачі – доставки сучасного озброєння на передову.

«Саме тому ми без вагань долучились до цієї ініціативи та допомогли з вирішенням низки бюрократичних питань. Адже це не просто питання логістики, чи забезпечення, сьогодні кожна подібна техніка – це шанс зберегти людські життя і захистити країну», – зазначив він.

Фонд, заснований волинянином, передав ЗСУ партію вантажівок (фото, відео)Фонд, заснований волинянином, передав ЗСУ партію вантажівок (фото, відео)Фонд, заснований волинянином, передав ЗСУ партію вантажівок (фото, відео)Фонд, заснований волинянином, передав ЗСУ партію вантажівок (фото, відео)Фонд, заснований волинянином, передав ЗСУ партію вантажівок (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024