Поділитись:

У Володимирського ТМО «підгоріло» через скандал з тендером (відео)

Вівторок, 27 червня 2023, 22:45
У Володимирського ТМО «підгоріло» через скандал з тендером (відео)

Володимирське територіальне медичне об'єднання не спромоглося прийняти документи у переможця тендеру, компанії «Україна інжиніринг» щодо капітального ремонту відділення лікарні. Кажуть, компанія–переможець із найвигіднішою пропозицією їх подала запізно. А про те, що приймати ці документи сама ж лікарня не захотіла – ні слова.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV»

Нагадаємо, що до телеканалу Максим Савонюк, який є директором компанії «Україна інжиніринг», та розповів, що лікарня у Володимирі просто саботувала процес, отож журналісти намагалися з'ясувати , чому ж Володимирське територіальне медичне об'єднання не захотіло зекономити аж цілий мільйон гривень.

Очевидно, що найцікавіше лише попереду, адже наступного дня Володимирське територіальне медичне об'єднання на своїй сторінці у фейсбуці почало погрожувати журналістам телеканалу Конкурент TV судом, нібито через поширення недостовірної інформації. В своєму дописі вказують, що : «Відповідно до законодавства, переможець мав надати документи протягом 4-х робочих днів, чого не відбулося».

Тобто, усі необхідні документи переможець торгів мав можливість подати до 17 травня 2023 року включно, але цього не зробив.

Однак, як стверджує директор компанії «Україна інжиніринг», керівництво лікарні взагалі не йшло на контакт та уникало спілкування.

«Нашу пропозицію дискваліфіковано по причинах того, що ми буцімто не подали цих документів які ми привезли у визначений термін. Також в договорі у них є пункт примітка в кінці, що дані додатки і сам договір складати разом із замовником відповідно, як ми мали скласти все, це якщо замовник не хотів далі йти з нами на співпрацю», – каже чоловік.

З контексту повідомлення медзакладу можна зрозуміти, що керівництво Володимирського ТМО, звинувачує у всьому лише переможця, якого дискваліфікували. Ймовірно, усе через небажання, аби саме ця компанія проводила капітальний ремонт відділення.

У компанії «Україна інжиніринг» журналістам телеканалу надали усі документи щодо цього тендеру. І керівник компанії Максим Савонюк апелював усіма достовірними фактами. За словами, чоловіка скільки б разів він не намагався передати документи на підписання, його ігнорували. Та навіть викликали поліцію, коли він приїхав до медзакладу особисто. Максим Савонюк навіть не зміг поспілкуватися із керівницею медзакладу, а лише із завгоспом.

«Він повідомив, що гендиректор передивилась вашу діяльність і «ми не бачимо сенсу з вами співпрацювати». Я був обурений цим! Як так ви говорите це телефоном, не маючи ніяких підтверджень. 11 травня, як нас визнали переможцем, був виданий протокол про те, що наша документація відповідає всім вимогам тендерного завдання. Тобто ми повністю підходимо для цієї роботи.  Це було з розряду «ви нам не подобаєтесь ми не хочемо з вами працювати»», – розповідає пан Максим.

Разом із тим керівництво медзакладу звинуватило журналістів, які об’єктивно висвітлили інформацію.

«За недостовірну інформацію, медійний наклеп та порушення журналістських стандартів, на ІА «Конкурент» готується позов до суду. Журналісти висвітлили дану тему, не розібравшись у ситуації. Наша відповідь на інформаційний запит обов'язково буде у Вас!», – написали на фейсбук-сторінці лікарні.

Тільки в лікарні не зізнались, що журналісти телеканалу двічі телефонували до генеральної директорки Тетяни Ващук. Спочатку у приймальній  пообіцяли, що перетелефонують. Але не перетелефонували. А на другий дзвінок відповіли, проте як тільки почули слово «тендер», спілкуватись відмовились та сказали подавати інформаційний запит.

Цікавим є і те, що у тендері після дискваліфікації компанії автоматично перемогла компанія «Волбуд». Отож надіслали журналістський запит на отримання інформації, і тепер  цікавить не лише чому фірма-переможець, не сподобалась медзакладу, а й скільки разів в тенедерах перемагала вищезгадана компанія «Волбуд».

За словами Максима Савонюка,ця компанія виграє тендери на ремонти у цьому медичному об’єднанні уже не вперше. Тож далі буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів